Advert
Advert
Advert

Bayramlaşma Çadırında “Yaşama Yol Ver”

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Yaşama Yol Ver Projesi" kapsamında Rize’deki bayramlaşma çadırında 112 acil ekipleri tarafından stand açıldı.

Bayramlaşma Çadırında “Yaşama Yol Ver”
Bayramlaşma Çadırında “Yaşama Yol Ver” admin

12 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla Rize Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde “Yaşama Yol Ver” stantı açıldı.

Rize Cumhuriyet Meydanı Belediye Otoparkında Bayramlaşma Çadırında geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma töreni vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Bayramlaşma töreninin ardından “Yaşama Yol Ver” standını Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak ile Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, daire amirleri ve diğer ilgililer ve vatandaşlar standı ziyaret etti.

112 acil servisi tarafından açılan stant, projenin ana amacı olan ambulanslara yol verilmesi ve 112 hattının gereksiz yere meşgul edilmemesini konuları hakkında vatandaşlara bilgi verilerek, proje materyalleri dağıtıldı.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Zikrullah Tüfekçi, burada yaptığı açıklamada, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin bir gün bize ve yakınlarımıza da gerekli olabileceği düşüncesiyle herkese önemli görevler düştüğünü de hatırlatarak, özellikle 112 acil hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi hususunda vatandaşları uyardı.

Projenin amacı hakkında da bilgi veren Tüfekçi, şunları kaydetti: “Trafikteki vatandaşların ambulanslara yol vermesi, 112’ye düşen gereksiz çağrılara engel olmak, ilk yardımda yapılması gereken hareketlerin neler olabileceği gibi günlük hayatta her an karşılaşabileceğimiz olaylarla ilgili vatandaşlarımızı bilgi sahibi yapmak. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızı ve gençlerimizi acil sağlık hizmetleri konularında bilinçlendirerek, saniyelerin bile büyük önem taşıdığı ve insanları hayata döndürmede bilinmesi gereken kuralları aşılamak istiyoruz. Bu amaçla Bakanlığımız tarafından hazırlanan boyama kitabı, araç koku giderici, şapka, afiş ve broşürleri dağıtarak acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artmasını sağlıyoruz”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!