Advert
Advert
Advert

Sütlüoğlu: "Su Firesi Uygulaması devam edecek"

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, su firesi uygulamasının hesaplandığı peçeteli uygulamanın devam edeceğini söyledi.

Sütlüoğlu:
Sütlüoğlu: admin

Çaykur’un geçtiğimiz hafta uygulamaya koyduğu çaydaki ıslaklığı ölçme sistemi, yoğun tepkilere sebep olmuş ve sistemin zaman kaybına neden olduğu gerekçeleri ile eleştirilmişti.

Çaykur Genel Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında eleştirilere cevap vererek uygulamanın üreticinin lehine olduğunu savunan ve devam edeceğini ifade eden Sütlüoğlu, “Su firesi kesme olayını alay konusu yapmaya çalışanlar var. Aklı başında insanlar bile bunu yapıyor. Doğru olanı herkesin desteklemesi gerekir. Düzensiz toplumun bir yere varması mümkün değildir. Karalama ile bir yere varılmaz. Eğer para verip aldığımız çayın üzerinde ıslaklık varsa elbette onunda oranını tespit etmek zorundayız. Çay bitkisinin kendi bünyesinde yüzde 70 su var. Biz bu suyu almıyoruz. Onu özellikle muhafaza etmek için ısıtıcı cihaz kullanmadık. Bizim amacımız çay dışındaki yağmur sularının çaydaki oranını tespit edip düşmektir. Eski uygulamada yüzde 10 kesiliyordu. Bu uygulama ile yüzde 4-5-8 oranlarında fire tespit edilmeye başlandı. Bu üreticinin lehinedir” dedi. Uygulama devam edecek

Sütlüoğlu, çayın en ideal şekilde üretilebilmesi için uygulamaya devam edileceğini ifade edip, “Bu sistemde çok özel bir hassas bir terazi kullanılıyor. Üreticinin çayından aldığımız numune ilk önce kaba suyundan arındırılıp ardından kağıt havlu ile kurulanıyor. Bir üretici en fazla beş dakika bekliyor. Bunda bu kadar rahatız olunacak ne var. Beklemek gerekiyorsa bekleyeceğiz. Bu terazi adaleti sağlıyor. Bu adaletin terazisidir. Geçmişte bu teknoloji olmadığı için hiç ölçüm ve tespit yapılmadan yüzde 10 fire uygulanmış. Bugün bu imkanlar var, neden kullanılmasın. Numune alınan ıslak çaydaki ıslaklığı kağıt havlu ile temizliyoruz. Bunu mizah konusu yapan aklı evveller var. Çok garip bir algı operasyonu yürütülüyor. Bu uygulamaya devam ederek çayımızı en ideal şekilde üreteceğiz, işleyeceğiz ve dünyaya en kaliteli şekilde pazarlayacağız” dedi. Sütlüoğlu ayrıca Haziran ayı içinde işçi ücretleri, Mayıs ayı çay bedelleri ve budama bedelleri olmak üzere toplamda 495 milyon TL ödeme yapıldığını belirtti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!