Advert
Advert
Advert

Enerji Bir-Sen, Çaykur'daki yetkisini yeniledi

MEMUR-SEN Konfederasyonuna bağlı Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Sendikası 2016 yılında da gücünü artırarak, ÇAYKUR’da yetkisini perçinlemiş oldu.

Enerji Bir-Sen, Çaykur'daki yetkisini yeniledi
Enerji Bir-Sen, Çaykur'daki yetkisini yeniledi admin

Enerji Bir-Sen Rize Şube Başkanı Abdülkadir Yavaşi, yaptığı yazı basın açıklamasında, Çaykur’da yetkiyi ele aldıkları 2011 yılından beri sadece maddi değil sosyal sorumluluk sendikacılığı anlayışı ile toplumsal olaylara ve çalışanların sorunlarının birçoğuna el attıklarını ve bu sorunları çözüme kavuşturabilecek sivil ve siyasi irade ile birlikte çözüme kavuşturduklarını belirtti.

Bu çalışmalarının sonucunda Çaykur’da Enerji Bir-Sen’in büyük çoğunluk tarafından tercih edilmesinin bir tesadüf olmadığını belirten Başkan Yavaşi, katkı sağlayan Yönetim Kuruluna, İşyeri temsilcilerine, tüm üye ve çalışanlara ve ÇAYKUR’a ayrıca teşekkür etti.

Enerji Bir-sen Rize Şube Başkanı Abdülkadir Yavaşi, “2014 yılında Çaykur’a kazandırdığımız ve 2016-2017 yıllarında da devam edecek Koruyucu Giyim uygulamasının çalışanlara her yıl verilecek şekilde devam etmesi ve Çaykur’a ilk kez kazandırdığımız, kampanya priminin 2016-2017’yi kapsayacak şekilde brüt 210 TL olarak tüm çalışanlara ödenmesini hayata geçirdik. KİT’lerde uygulamada olan Arazi Tazminatı Yönetmeliğinin ilk kez ÇAYKUR’da da uygulamaya konulmasını sağladık. Aile ve Çocuk Yardımından 1 sayılı personelde olduğu gibi sözleşmeli personelinde yararlanması elde etmiş olduk. 711 Sayılı Nöbetçi memurluğu uygulamasının sona erdirilmesi gerçekleştirmiş olduk. Şimdi yürüttüğümüz önemli çalışmalarımız olarak, KİT’lerde ücret dengesizliğinin giderilmesi ve unvanlar bazında sözleşme brütlerinin eşitlenmesi ve ücret gruplarının 5’ten 3’e düşürülmesi çalışmasıdır. Ayrıca, Arazi Tazminatı Yönetmeliğinde adı geçmeyen Çay Eksperi ve Teknik Şef unvanlarının yönetmeliğe sokulması çalışmalarını kapsamaktadır.“ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber: Bayram Ali Kavalcı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!