Advert
Advert
Advert

RİMER'den sosyal sorumluluk projesi

RİMER Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İşitme Cihazları Sektörünün önemli markalarından GAES ile yaptığı iş birliği protokolü çerçevesinde önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor.

RİMER'den sosyal sorumluluk projesi
RİMER'den sosyal sorumluluk projesi admin

Proje kapsamında GAES, RİMER üyelerinin işitme test ve tetkiklerini ücretsiz yapıp, sonuç belgesi verecek, hizmet veya ürün satın alacaklara özel indirim uygulayacak ve RİMER’in belirleyeceği hekimlerce test ve muayeneleri yapılarak işitme cihazı gerekliliği belirlenmiş 4 üyesinin birer kulak için işitme cihazını ilgili testler, tetkikler ve uygulama dahil ücretsiz karşılayacak.

Ülkemizde yaklaşık 4 milyon işitme kaybı yaşayan vatandaşımızın bulunduğu varsayılıyor. İşitme kaybının en büyük etkenlerinden biri, aşırı gürültü. Özellikle İstanbul gibi metropollerde aşırı gürültü nedeniyle işitme kaybı yaşayan vatandaş sayısı hızla artıyor. Sürece yayıldığından hemen farkında olmuyoruz ama gürültülü bir ortamda 1 saat kalan bir insanda bunun olumsuz etkisi 5 yıl sonra ortaya çıkıyor. Bu aşamaya gelmeden gerekli tedbirleri almak, gerekli İşitme testlerini yaptırmak gerekiyor. Türkiye'de nüfusun yüzde 8-9'unun işitme kaybı nedeniyle cihaz kullanması gerekirken, bugün cihaz kullananların oranının sadece yüzde 1 olması ülkemiz insanı açısından durumun hiç de aç açıcı olmadığını göstermektedir.

Son yıllarda çok sayıda firma İşitme Cihazları konusunda pazarda boy göstermeye başlamasına, zaman zaman sivil toplum kuruluşlarının desteği ile ücretsiz işitme testlerinin sağlanmasına rağmen cihazların fiyatları ve kamunun sadece belli bir kısmını (ki, düşük) karşılaması nedeniyle insanımız işitme kaybı ile yaşamını sürdürüyor.

RİMER’de bu gerçeklikten hareketle konuyu sosyal sorumluluk projesi olarak ele alıp bir nebze de olsa üye ve hedef kitlesinde yararlı olabilmek işitme cihazları konusunda dünyanın sayılı firmalarından olan, 1850 yılında girdiği sektörde 1949 yılında ilk İşitme Merkezini açan ve bugün tüm dünyada 500’den fazla İşitme Merkezi ile işitme sorunu yaşayanlara çözüm sağlayan ve 2006 yılından beri de Türkiye’de faaliyet gösteren GAES ile bir protokol oluşturdu.

Bu önemli Sosyal sorumluluk projesini RİMER adına yürütecek olan RİMER Kadın Kurulu Üyesi Meryem Şeker Koçoğlu, projeye dair yaptığı açıklamada, “GAES firması ile yöneticileri Aynur Şahin aracılığı ile uzun soluklu bir proje hazırladık. İlk anda ihtiyaç sahibi, gerekliliği ilgili hekimlerce tespit edilmiş 4 hemşerimizin birer kulak için işitme cihazını ilgili testleri, tetkikleri ve uygulaması dahil ücretsiz sağlayacağız. Aynı şekilde hemşerilerimiz RİMER’den temin edecekleri kart ile GAES’in Kadıköy ve Ümraniye şubelerinde uzmanlarca tetkik ve testleri ücretsiz yaptırabilecek. Hizmet veya ürün satın almaları durumunda da firma kendilerine özel indirim ve ödeme avantajı sağlayacak” dedi.

Ücretsiz işitme cihazı hakkından yararlanabilmek için hemşerilerinin RİMER’e yazılı olarak başvurmasını, hatta Rize’deki sivil toplum kuruluşlarından da duyuru, öneri anlamında katkı beklediklerini belirten Meryem Şeker Koçoğlu, sözlerini “firma ile Eylül den sonrası için yapacağımız farklı aktiviteler içinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz, amacımız ihtiyaç sahibi ve henüz işitme kaybı yaşadığının farkında olmayan hemşerilerimize bir nebze olsun destek olabilmek. Çünkü, işitme kaybı konusu sadece belli bir yaşın üzerindekileri ilgilendirmiyor. Kendilerini ifade edemediklerinden bebekler için de işitme konusu daha bir önem arz ediyor. Bebek seslenince bakıyor, ailemizde işitme kayıplı kimse yok diye düşünmemek gerek” şeklinde tamamladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!