Advert
Advert
Advert

Vergi dilimi adaletsizliği ortadan kaldırılsın

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Sekreteri ve Başkan Yardımcısı Murat Köseoğlu, vergi dilimi adaletsizliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vergi dilimi adaletsizliği ortadan kaldırılsın
Vergi dilimi adaletsizliği ortadan kaldırılsın admin

Adaletsiz vergi dilimleri ile memura verilen üç kuruş zammın fazlasıyla geri alındığını belirten Köseoğlu, “Vergi dilimleri bu şekilde düzenlendiği sürece memura zam değil, zam oyunudur. Kaşıkla verip kepçeyle almaktır” dedi.

Köseoğlu yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde Bütçe Plan Komisyonunda Gelir Vergisi Kanun Tasarısı görüşüldü. Bu görüşmeye tek bir memur sendikası katıldı, o da Türkiye Kamu Sen. Peki diğer sendikalar nerededir? Anlaşılan o ki diğer sendikalar vergi dilimi adaletsizliğinden şikayetçi değiller, özellikle yetkiliyim diyerek ortalıkta dolaşan sendika bu toplantıya neden katılmamıştır? Bu değerlendirmeyi memurlar çok iyi yapmalı, bağlı bulundukları sendikalarını mutlaka sorgulamalıdırlar." dedi.

Adaletsiz vergi dilimleri sebebiyle memura verilen üç kuruş zammın vergi dilimlerindeki adaletsizlik sebebiyle fazlası ile geri alındığını belirten Köseoğlu, "Vergi dilimleri bu şekilde düzenlendiği sürece memura zam değil, zam oyunudur. Kaşıkla verip kepçeyle almaktır. % 15’lik dilimi sadece 600 TL artırmak, memurları 3. ya da 5. ayda % 20’lik dilime sokmak tek kelime ile ayıptır. Şark kurnazlığıyla memurlar üzerinden hep kar etmeyi düşünen bir maliye anlayışı yerine memurların bu vergi adaletsizliğini ortadan kaldıracak bir maliye anlayışı gereklidir. Bu anlayışı hayata geçirecek olan zümre ise memurlardır, memurlar öncelikle bir yük haline gelen ve kendisi başlıca bir sorun olan sarı sendikayı sırtından atmalı ve kendi hakkı için mücadele eden sendikaları tercih etmelidirler." ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!