Advert
Advert
Advert

Sütlüoğlu kampanyayı açtı, özel sektörü uyardı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2016 yılı yaş çay kampanyasının 03 Mayıs Salı günü itibariyle başlayacağını söyleyerek, özel sektörün vatandaşı mağdur etmesi halinde ellerindeki çeşitli silahları uygulayacaklarını ifade etti.

Sütlüoğlu kampanyayı açtı, özel sektörü uyardı
Sütlüoğlu kampanyayı açtı, özel sektörü uyardı admin

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2015 yılının çayda rekor yılı olduğunu belirterek, alınan 681 bin ton yaş çay karşılığında 131 bin ton kuru çay üretimi gerçekleştirildiğini ve üreticilere 1 milyar lira ödeme yaptıklarını hatırlattı. 2015 yılında kar artışının yüzde 88 oranında olduğunu kaydeden Sütlüoğlu, ihracatta ise yüzde 101 oranında ciro artışı sağlanarak başarılı bir yılın geride bırakıldığını dile getirdi.

İLK SÜRGÜNDE KOTA 400 KİLO

2016 yılı yaş çay sezonunun yarın başlayacağını açıklayan Sütlüoğlu, huzurlu ve bereketli bir yıl beklentisi içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi: "1'inci sürgünde üretici için dekar başına kotayı 400 kilo olarak belirledik. Geçen yıl birinci sürgünde 450 kilo kota belirlemiştik. Bu kotaları biz vatandaşın mağduriyetini önleyecek şekilde ayarlıyoruz. Bu sene de gelişmeleri takip edeceğiz. Vatandaşımızın mağdur olmayacağı bir kota olarak düşünüyoruz. Olumsuz birtakım gelişmeler olursa özel sektör vatandaşı mağdur edecek bazı uygulamalara girerse biz bu kotayı değiştirebiliriz. Üreticilerimiz çaylarını erken ve taze olarak toplanmasını istiyoruz. Kalitesiz ham madde ile kaliteli çay yapma imkanımız yok. Geçmişte ekmeğini yediğimiz çaydan gelecek nesillerinde ekmek yemeye devam etmesi için çayın hasadını kaliteli yapmamız lazım. Çay kadar bereketli bir başka tarım ürünü yok. Kuzey iklim kuşağında olduğumuz için üzerine kar yağan ve haşere mücadelesi yapılmayan elimizde altın bir değer var."

BİZİM DE ELİMİZDE ÇEŞİTLİ SİLAHLAR VAR

Özel sektörün vatandaşı mağdur etmemesini istediklerini vurgulayan Sütlüoğlu, şöyle devam etti: “Çaykur’un vereceği fiyatların altında bir fiyatla çay almasınlar. Bunun kimseye faydası yok. Kendilerine de faydası yok. Sadece onların mal sattığı firmalara daha ucuz çay vermiş oluyorlar. Onlar kazanıyor. Onlar zarar etmiyor. Burada üreticiyi hep birlikte korumamız gerekiyor. Birkaç yıldır sektörde ciddi bir düzelme var. Vatandaşın eskiden özel sektöre olan tepkileri yok. Oldukça memnuniyete ve güvene dönmüş durumda. Özel sektör bu iyi iklimi bozmasın, sürdürsün. Devam ettirsin. Eğer bozarsa vatandaşı üzecek davranışlara girerse bizim de elimizde uygulayabileceğimiz çeşitli silahlarımız var. Onları uygulayacağız.”

Nisan ayında oluşan don nedeniyle çayda yer yer yanmalar olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, hava sıcaklıklarının artması ile çayın kademeli olarak gelişimini sürdürdüğünü söyledi.

BEYAZ ÇAY ALIM FİYATI 400 LİRA

Bu arada, geçen yıl kilosu 4 bin liradan satılan beyaz çay üretimine bu yıl da devam edeceklerini ifade eden Sütlüoğlu, "Bu yıl da beyaz çay alacağız. Kilo başına 400 lira ödeme yapacağız. Vatandaşımız için beyaz çay üretimi ek gelirdir. Üreticilerimizin beyaz çay toplayıp getirmesini istiyoruz. Bu çayı kendileri de evlerinde içebilirler. Sağlıklı ve eşsiz ürünü kendileri de tüketsin ancak biz de üretmek istiyoruz. Bu değerli ürünü daha fazla üreterek tüketicilere sunmak amacındayız" diyerek açıklamalarını noktaladı.

çaykur imdat sütlüoğlu
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!