Advert
Advert
Advert

Rize Fen Lisesi Mezunları İstanbul'da buluştu

Rize Fen Lisesi Mezunları, İstanbul’da gelenekleşen buluşmasını gerçekleştirdi.

Rize Fen Lisesi Mezunları İstanbul'da buluştu
Rize Fen Lisesi Mezunları İstanbul'da buluştu admin

İstanbul Taksim’de Karadeniz Pide’de bir araya gelen mezunlardan birçok farklı dönemden katılım oldu. Lise sıralarından sonra birbirini yıllardır görmemiş olan dostlar bir araya gelerek lise yıllarındaki anılarını tazeledi.

Okul ile mezunlar arasındaki etkileşimi her daim sıcak tutacağız

Ailenin bir arada tutulmasında her zaman emek gösteren ve ilgili olan Mehmet Ali Avcı yaptığı konuşmasında bu yıl beşincisi düzenlenen organizasyonun büyüyerek daha iyi yerlere gitmesi özleminde olduklarını dile getirdi.

Avcı, İstanbul’da yapılan bu organizasyonun kendisinin üst dönemlerinden Ömer Diren ve İlkan Yazıcı’nın özverileriyle gerçekleşmeye devam ettiğini fakat bundan sonra yeni kişilerin de çıkarak ellerini taşın altına koyması gerektiğinden bahsetti.

RFL ailesini bir arada görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Avcı, Lise yönetim ve öğretmenleriyle her zaman iletişim halinde kalarak mezunlarla okul arasındaki etkileşim adına üstlenmiş olduğu misyonu her daim devam ettirmeye çalışacağının sözünü verdi.

Son sınıf Tıp öğrencisi olan Mehmet Ali Avcı; tıp eğitimi, tıp fakülteleri, değişen mevzuatlar hakkında vermiş olduğu detaylı bilgilerle lise öğrencilerin üniversite tercihlerinde tıp fakültelerine yaklaşımları hakkındaki soru işaretlerine cevap oldu.

Pilav Günü için taşın altına elini koyan ekibe taşı kaldırması için yardıma hazırız

Gecenin sunuculuğunu yapan İlkan Yazıcı paylaşmış olduğu lise anılarıyla geceye eğlenceli bir hava kattı. Geceye katılan okul öğretmenleri ve idarecileri tarafından her yıl düzenli olarak Rize’de pilav günü düzenlenmesi gerekliliği dile getirildi. Bu bağlamda Yazıcı, mezunlar olarak her zaman taşı kaldırmak için hazır olduklarına vurgu yaptı. Fakat iş ve aile hayatları İstanbul’da devam eden mezunların Rize’de organize olmakta zorlandığını belirten Yazıcı, organize olan bir ekip taşın altına elini koyacak olursa üzerilerine düşen her şeye hazır olduklarını belirtti.

Usta olmak lazım bu hayatta

Konuşmasına 2010 yılında kurulan Rize Fen Lisesi Mezunlar Derneği (RİFMED) Kurucu Başkanı İsmail Atılgan ve yönetim kuruluna teşekkür ederek başlayan Ömer Diren, her yıl düzenledikleri buluşma geçesi organizasyonlarında belirli eksikliklerin olduğunun farkında olduğunu fakat mezunların daha ilgili olması gerektiği noktasında serzenişlerini dile getirdi.

Son 5 yıldır İstanbul’da istikrarlı bir şekilde düzenlenen akşam yemeğinin bütün mezunları kapsayacağı, eksiksiz herkesin katılmasını arzuladıkları bir platforma taşınması için önerilerle açık olduklarını dile getiren Diren, öğrencilere yapmış olduğu tecrübe paylaşım konuşmasında, “Usta olmak lazım bu hayatta. Usta işini en iyi yapan insan demektir. O zaman sende her ne yapıyorsan onun en iyisini yapan ol. Fizikse kimyaysa mesele en iyisi ol, kitap yazıyorsan en iyisini yaz, sınavsa o gün ki amaç en iyisini yap.” dedi.

Rize’den gelerek Mezunlar ile İstanbul’da buluşan 50 civarında ki öğrenciye ise hangi il ve üniversiteye giderlerse gitsinler orada onları karşılamak elinden gelebilecek her yardımı seve seve yapmaya hazır bir Mezun abi ve ablalarının olacaklarını hatırlatan Diren konuşmasını aralarına katıldıkları için büyük bir memnuniyet duyduğu okul öğretmenleri Özcan Kalenderli, İdris İspiroğlu, Şenol Sırtkaya ve Şadiye Cansıza teşekkür ederek bitirdi.

Rize Fen Lisesi ailesinin her geçen yıl güçlenerek büyüyor

Gecenin sonunda geceye katılan öğretmenler adına bir konuşma yapan okulun deneyimli hocalarından İdris İspiroğlu, salonda bulunan mezunların bir araya gelmesinden olan memnuniyetini dile getirdi. Pilav gününü organizesi noktasında kurum olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ve bu konuda itekleyici olacaklarını dile getirdi. Lise 11. Sınıf öğrencileri için yapmış oldukları deneyim paylaşımı konuşmalarından ötürü, her türlü yardım ve desteklerinden dolayı mezunlara teşekkür etti. Rize Fen Lisesi ailesinin her geçen yıl güçlenerek büyüdüğünü ve bundan onur duyduklarını belirterek konuşmasını bitirdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!