Advert
Advert
Advert

Türk Çayını Dubai'de tanıttılar

Çaykur ve Rize Ticaret Borsası temsilcileri, Dubai’de düzenlenen Global Dubai Çay Forumuna katıldılar.

Türk Çayını Dubai'de tanıttılar
Türk Çayını Dubai'de tanıttılar admin

Dubai Ticaret Odaları Başkanı Prens Ahmed Bin Sulayem’in açılış konuşması ile başlayan 6. Global Dubai Çay Forumunda Çay üreticisi ve tüketicisi ülke temsilcileri, makine imalatı yapan firmalar ve bilim adamları, dünya çay sektörünün geleceğini, iklimsel sorunları değerlendirdiler.

Sri Lanka, Kanada, Pakistan, İran, Hindistan, Çin, Rusya, İngiltere, Ruanda, Kenya, Nepal, Vietnam, Endonezya ve Almanya’dan katılımcıların yer aldığı forumda Türkiye’yi Çaykur adına Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret Borsası adına Genel Koordinatör Hasan Önder, TÜRKÇAYDER üyeleri Akın Palazoğlu, Sumru Atalay, Ahmet Okumuş, Çağla Kasap, Fatma Topal, Anıl Dertli, Miraç Mollamehmetoğlu ve Süleyman Tarakçı temsil ettiler.

Forumda konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Türk Çay Sektörünün genel durumu ve üretim teknikleri konularında sunum yaparak çay üreten ülklerin ortak hareket etmelerinin önemine değindi. Dünyanın en doğal çayını ürettiklerini söyleyen Sütlüoğlu yurt dışında Türk çayına olan talebin arttığını ifade etti.

Türk Çay Demleme Kültürü sunumunu ise Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder yaptı. Çay kültüründe demlemeyi anlatan Önder’in salonda dolu bardaklarla tepsiyi defalarca çevirmesi hayranlıkla izlendi. Önder, çayın genç nesiller arasında prestij içeceği olarak kabul görmesi için çay üretici ve tüketen ülkelerin stratejiler geliştirmelerine dikkat çekerek çay kültürünün yaygınlaştırılmasının önemini değindi.

çaykur rize ticaret borsası
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!