Advert
Advert
Advert

Rize'de "Sağlıklı Meyve Tabağım" etkinliği

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Meyve Tabağım" etkinliği düzenlendi.

Rize'de
Rize'de admin

Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl uygulanan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" etkinlikleri kapsamında Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Sağlıklı Meyve Tabağım" programı gerçekleştirildi.

Fındıklı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sebze meyve tüketimine ve kahvaltının önemine dikkat çekmek amacıyla Fındıklı 11 Mart İlkokulu'nda “Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda” etkinliği yapıldı. Öğrencilere sağlıklı sebze meyve tüketiminin önemi konusunda bilgi verildikten sonra meyve dağıtıldı.

Ayrıca öğrencilere okula gelirken mutlaka kahvaltı yapılması, kantindeki zararlı yiyeceklerden uzak durulması, okulda mutlaka her gün bir meyve tüketilmesinin önemi ve fiziksel aktivite konularında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Ayrıca zararlı yiyeceklerden de uzak durulması gerektiği ve büyüme gelişmeyi olumsuz etkilediği vurgulandı.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, her yaş grubunda olduğu gibi çocuklarda da meyve ve sebze tüketiminin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Vitaminler, mineraller ve posa yönünden zengin olan sebze ve meyvelerin çeşitli renk ve türde, yeterli miktarda ve mevsimine uygun tüketilmesi, hastalıklardan korunma ve genel vücut sağlığı için önemlidir. Özellikle ara öğünlerde çocuklarda meyve tüketimi özendirilerek alışkanlık kazanmalarına yardımcı olunabilir. Bu nedenle çocuklara ara öğün alışkanlığı kazandırılmasının ve meyve sebze tüketiminin önemini vurgulamak amacıyla 'Sağlıklı Meyve Tabağım' etkinliği yapıldı."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!