Advert
Advert
Advert

Rize'de "Farkında ol, sağlıklı yaşa" standı kuruldu

Rize'de 7-13 Nisan Sağlık Haftası nedeniyle kurulan stantlarda, vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplandı.

Rize'de
Rize'de admin

Sağlık Haftası nedeniyle Rize'de Tuzcuoğlu Memişağa Parkında kurulan stantlarda hastaların şeker ve tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplandı. Stantta görevli diyetisyen ve diyabet eğitimi hemşireleri ise hastalara sağlıklı beslenme ve hastalık riskleri yönünden bilgiler sundular.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle Çaykur ve Rize Belediyesi sponsorluğunda sağlıklı yaşam, kanser farkındalığı oluşturabilmek, hipertansiyon, diyabetes mellitus hastalıkları için toplumu bilinçlendirmek, kanserde erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekmek, kanserin en bilinen sebeplerinden olan obezite ile mücadele için "Farkında ol, sağlıklı yaşa" sloganıyla sağlık standı açılarak sağlık taraması yapıldı.

Tuzcuoğlu Memişağa Parkında düzenlenen etkinliğe Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Göç İdaresi İl Müdürü Enes Tüfekçi, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İlker Dilber, Dernekler İl Müdürü Kazım Demirci, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu, Rize Otizmle Mücadele Derneği Başkanı Resul Usta ve Dernek Yardımcısı Mukaddes Usta, Hayrat Vakfı Rize Temsilcisi Yusuf Yazgan, TOBB Rize Kadın Girişimciler Başkanı Zühre Kazancı, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen ve RTEÜ Genç Yeryüzü Doktorları Başkanı Stj. Dr. Fatıma Betül Balım yaptıkları açıklamada: "Bugün burada 500'den fazla vatandaşımızın tansiyon, kan şekeri ölçümü, boy, kilo ölçümü, vücut kitle indeksi hesaplaması ve kanser bilgilendirmesi yapıldı. Kolorektal, meme ve rahim ağzı kanseri, dengeli beslenme, obezite bilinçlendirme broşürleri dağıtıldı. Etkinlikte yapılan ölçümlerde kan şekeri ve tansiyonu yüksek çıkan vatandaşlarımızın aile hekimine ve ilgili uzman hekime yönlendirmesi yapıldı." dedi.

Sağlığın, huzurlu ve mutlu bir toplum için son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı ise konuşmasında, "Günümüzde insan sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerin artması, sağlık konusunda daha bilinçli olmayı gerektirmektedir. Bu konuda; gerekli bilincin oluşturulması için toplumun tüm kesimlerine, büyük görevler düşmektedir. Sağlıklı toplumları, sağlıklı bireyler oluşturur. Toplumun en küçük yapı taşı olan bireyin sağlıklı olması, toplumların da sağlıklı olmasını sağlar. Halkımızın sağlığına gerekli önemi göstermelerini temenni ederim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Rizeli hemşehrilerimin Sağlık Haftasını kutluyor, sağlık alanında görevli personelimize çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!