Advert
Advert
Advert

Rize'de marketlere "Yaşama Yol Ver" standı

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Yaşama Yol Ver" projesinin tanıtımı için il merkezindeki yoğun marketlerde standlar kuruldu.

Rize'de marketlere
Rize'de marketlere admin

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Yaşama Yol Ver" medya kampanyası kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğünce il merkezindeki iki süpermarkette tanıtım standı açıldı.

İl merkezinde bulunan Hapeloğlu ve İmece Markette kurulan stantlar ile ziyaretçilere 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmaması, acil yardıma ihtiyacı olan hastalarla karşılaşıldığında yapılması gereken müdahaleler ve trafikte ambulanslara geçiş önceliği verilmesi amacıyla eğitici bilgiler verilirken, vatandaşlara broşür, şapka, araç kokusu hediye edildi.

Proje hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, şunları kaydetti: "Trafikteki vatandaşların ambulanslara yol vermesi, 112’ye düşen gereksiz çağrılara engel olmak, ilk yardımda yapılması gereken hareketlerin neler olabileceği gibi günlük hayatta her an karşılaşabileceğimiz olaylarla ilgili vatandaşlarımızı bilgi sahibi yapmak. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızı ve gençlerimizi acil sağlık hizmetleri konularında bilinçlendirerek, saniyelerin bile büyük önem taşıdığı ve insanları hayata döndürmede bilinmesi gereken kuralları aşılamak istiyoruz. Bu amaçla Bakanlığımız tarafından hazırlanan boyama kitabı, araç koku giderici, şapka, afiş ve broşürleri dağıtarak acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artmasını sağlıyoruz” 

Tepe, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin bir gün bize ve yakınlarımıza da gerekli olabileceği düşüncesiyle herkese önemli görevler düştüğünü de hatırlatarak, özellikle 112 acil hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi hususunda vatandaşları uyardı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!