Advert
Advert
Advert

Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve MHP Rize Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü nedeniyle birer mesaj yayımladılar.

Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü Kutlu Olsun
Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü Kutlu Olsun admin

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın, Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü anısına yayımladığı mesajı şöyle; "Çanakkale Zaferi, Türk Milletini tarihten silmek ve vatan topraklarımızı işgal etmek isteyen, üstün silah ve asker gücüne sahip devletlere karşı kazanılması imkânsız denilen büyük bir zaferdir. Çanakkale, bu toprakları kutsal bir vatan olarak, ölümüne sahiplendiğimiz bir vatan parçasıdır. Çanakkale, bir milletin uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu anıtlaştırdığı topraktır. Eğer bu necip millet “ Çanakkale Geçilmez” diye haykırmasaydı, bu sözünün gereğini yerine getirmeseydi, bugün sadece bu toprakların değil, bütün bir dünyanın kaderi değişecekti.

Aziz şehitlerimiz; vatan ve bayrak uğruna en değerli varlığınız olan canlarınızı vererek şahadet mertebesine ulaştınız. Şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzuru ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen siz aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Vatan size minnettardır. Ruhunuz şad olsun."

VALİ YAZICI'DAN 101. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Rize Valisi Ersin Yazıcı mesajında, her yıl 18 Mart'ta tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Anadolu'nun her karış toprağında şehit kanları, her köşesinde Türk medeniyetinin izleri bulunduğunu ifade eden Vali Yazıcı, şehitlerin var oluşun, birlik ve beraberliğin ve vatan sevgisinin ölümsüz kahramanları olduğunu vurguladı.

Geçmişi büyük kahramanlıklar ve fedakârlıklarla dolu Türk Milletinin altın harfler ile yazılmış şanlı tarihinin her satırında, şehitlerin ayrı bir yeri ve büyük bir önemi olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Her yıl 18 Mart'ta, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşamakta, aynı anda kutsal vatanımız için canlarını feda ederek ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin yüce hatırası önünde rahmet, minnet ve saygıyla eğilmekteyiz. Türk Milleti vatan uğruna canlarını seve seve veren şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Uğruna büyük bedeller ödenen aziz vatanımız ve göklerde hür bir şekilde dalgalanan şanlı al bayrağımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere bıraktıkları kutsal emanetlerdir. Canları pahasına mücadele ederek, bu kutsal emanetleri bizlere bırakan isimli-isimsiz tüm kahramanlarımızı ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır. Bu vatan için şehit olan ceddime, askerime, kardeşime, şükran ve minnet duygularımız büyüktür" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da gerçekleştirilen hain saldırının da; ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yönelik olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bu saldırılar karşısında, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sağduyumuzu korumalıyız. Ülkemizdeki istikrarın bozulması için çaba gösteren mihrakların eylemleri asla hedefine ulaşamayacaktır. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; kimden gelirse gelsin, hangi amaçla yapılırsa yapılsın bu tür hain saldırılar birlik beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Bilinmelidir ki; ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan terör eylemlerinde toplumumuz daha çok birbirine kenetlenmektedir. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak karşı duracağız" dedi.

Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edeceğini belirten Vali Yazıcı, "18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünde, Anadolu'nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan, destansı zaferin kahramanları Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

BAŞKAN KASAP’TAN 101. YIL MESAJI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Anadolu topraklarının bölünemeyeceği gerçeğini canla, başla, kanla tüm dünyaya duyurduğumuz Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Çanakkale Zaferi, anaların bağrına taş basarak vatan için canlarından, evlatlarından vazgeçtiği; evlatların bayrak uğruna, toprak uğruna “Çanakkale geçilmez!” nidalarıyla baş vermeye, şehit olmaya gittiği, mermilerin havada çarpıştığı tek savaştır.

Bu kahramanlık destanı için yediden yetmişe, anadan oğula, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’ine kadar tek yürek olduk. Bu zaferi birlik ve beraberlik duygusuyla tattık. Ülkemiz için yine aynı birlik ve beraberlik duygularıyla kardeşçe, refah ve mutluluk içerisinde yaşamayı Yüce  ALLAH’tan diliyorum.

Şehitlerimizi Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitleri” adlı şiirinden şu çok manidar mısraları paylaşmak istiyorum:

“Şuheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...

O, rukü olmasa, dünyaya eğilmez başlar,

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!”

MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI KAYA'DAN 101. YIL MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya'nın, Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü anısına bir mesaj yayımladığı mesajı şöyle; "Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdür. Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Çanakkale zaferi, Türklüğü küçümseyen,kutsallarına el uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarına da, onları nasıl bir sonun beklediğini anlamaları açısından tarihi bir derstir. Bugün Türk milletinin ve Türkiye'mizin üzerinde hesabı olanlar bilsinler ki; bizler gerekirse Çanakkale'de ecdadımızın yaptığını bu ülke için yeniden yaparız. Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şükran ve rahmetle anıyoruz."
ersin yazıcı reşat kasap rize belediye başkanı rize valisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!