Advert
Advert
Advert

Rize'de marketlere "Yaşama Yol Ver" standı açıldı

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Yaşama Yol Ver" projesinin tanıtımı için il merkezindeki yoğun marketlerde standlar kuruldu.

Rize'de marketlere
Rize'de marketlere admin

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Yaşama Yol Ver" medya kampanyası kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğünce il merkezindeki iki süpermarkette tanıtım standı açıldı.

Stantlar ile ziyaretçilere 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmaması, acil yardıma ihtiyacı olan hastalarla karşılaşıldığında yapılması gereken müdahaleler ve trafikte ambulanslara geçiş önceliği verilmesi amacıyla eğitici bilgiler verilirken, vatandaşlara broşür, şapka ve araç kokusu hediye edildi.

Proje hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “112 acil sağlık hizmeti kentsel ve kırsal alanda yüzde 100 erişim ile sunulmaktadır. 112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında, aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır.” şeklinde konuştu.

Tepe, yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için güvenlik şeridinin olmaması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ara sokakların ambulansın geçişine uygun olmaması gibi nedenlerden dolayı ambulansların vakalara ulaşmasının zorlaştığını belirtti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!