Advert
Advert
Advert

İkizdere İlçesinde salep bitkisi üretilecek

İkizdere Kaymakamlığı, ilçe halkına gelir sağlaması için üretmeyi düşündüğü salep bitkisi için İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortak proje geliştiriyor.

İkizdere İlçesinde salep bitkisi üretilecek
İkizdere İlçesinde salep bitkisi üretilecek admin

Geçimlerini daha çok tarım, hayvancılıkla sağlayan İkizdere İlçesi’nde salep bitkisi üretebilmek için çalışmalara başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, salep bitkisinin 700 metre rakımdaki arazilerde yetiştiğini söyleyerek, "İkizdere ilçemiz buna uygun bir yer. Yılda sadece bir ay boyunca toplanabilen salep bitkisi, tencerelerde kaynatıldıktan sonra kurutularak satışa çıkarılıyor. Geçen yıl kilosu 300 liradan alıcı bulan salebin pazarı hazır." dedi.

Mayıs ve Haziran aylarının belirli zamanlarında toplanması gereken salep bitkisinin ömrünün de kısa olduğunu belirten Kaymakam Kazar “Bizim için altın değerinde. Çünkü salep fiyatları neredeyse altınla yarışıyor. Bu topladığımız dondurma mayasıdır. Bunlar 15- 20 gün içinde toplanması gereken ürün. Dağlık alanları daha çok seven bu bitki inanıyorum ki ilçemizin yeni geçim kaynağı olacak. Pazar sorunu yok. Dondurma firmaları ilk alıcılarımız olacaktır. Malın üretildikten sonra satmak için pazarı hazır. Salep bitkisi herhangi bir işleme tabi tutulmadan isteyen şirketlere hemen satılmış olacaktır” dedi.

Haber: İsmet Kösoğlu
ikizdere ikizdere kaymakamlığı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!