Advert
Advert
Advert

İstanbul'daki Rizeliler Piramit'te buluşacak

Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (RİMER) üyelerinin 2 yıldır düzenli olarak düzenledikleri aylık buluşma bu ay Avrupa yakasında Bahçelievler Piramit Restoran’da 23 Ocak Cumartesi akşamı gerçekleşecek.

İstanbul'daki Rizeliler Piramit'te buluşacak
İstanbul'daki Rizeliler Piramit'te buluşacak admin

2014 yılı Eylül ayından itibaren RİMER’in Ataşehir İlçesi E5 üzerindeki merkezinde ortalama 120 RİMER üye ve dostunun katılımı ile geleneksel hale gelen ve çoğunlukla yerel yemeklerin sunulduğu horon & fasıl geceleri, bu kez gelen tepkileri de dikkate alarak Avrupa yakasında düzenleniyor.

Organizasyon hakkında açıklama yapan RİMER kurucu üyesi ve Rizespor'un efsane oyuncularından Ergün Kolçak, RİMER in dernekleşme sürecini de 3 yıl önce Piramit’te başlattıklarını anımsatarak, “2 Mart 2013'de Lobya’da Hasan Buyurucu’yu anma günümüzde Rize Merkez derneğinin kurulması iradesi ortaya konmuş, 14 Nisan 2013’de de Piramit Restoranda 300 hemşerimizin katıldığı organizasyonda platformumuzu dernekleşme sürecine alacağımız kararını açıklamıştık. Bahçelievler Piramit Restoran’da bu kez RİMER’in geleneksel aylık buluşmalarından birini yapmış olacağız” dedi.

Kolçak sözlerini, “Her ay dernek merkezimizin bulunduğu Anadolu yakası Göztepe köprüsü mevkiinde bulunan dernek merkezimizde gece yapıyoruz. Ulaşım zorluğu nedeniyle Avrupa yakasından gelemeyen dostlarımız haklı olarak sitem ediyorlardı. Bunu dikkate alarak Ocak ayı buluşmamızı Avrupa yakasında, Bahçelievler Piramit Restoranda yapacağız. Bu vesileyle bir kez daha mekanı RİMER üyelerine tahsis eden Piramit Restoranları sahibi, çocukluk- gençlik arkadaşımız, Rizespor’un efsane kalecisi Sinan Yenigün’e teşekkür ediyor, ortamıyla, sıcaklığıyla, menüsü ve müziğiyle fevkalade keyifli geçecek 23 Ocak akşamı yapacağımız organizasyona hemşerilerimizi bekliyoruz” şeklinde sürdürdü.

23 Ocak Cumartesi akşamı 19’da başlayacak programda Piramit Tesislerinin Orkestrası yanında TRT Müzik’te 2 yıldır Gece Lambası programı adı altında beğeniyle izlenen Ergün Ekşi ve arkadaşları Karadeniz’den Balkanlara müzik ziyafeti sunarken, konuklar Mehmet Avcı’nın kemençesi, Fuat Kazmaz ve Salih Zeki Şahiner’in mozikası ile horona tavan yaptıracaklar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!