Advert
Advert
Advert

Rize'den doğuya kıyafet yardımı

Rize 112'de görev yapan sağlık personelleri, istasyonlarında kendi aralarında topladıkları parayla, doğuda zor şartlarda okumaya çalışan öğrencilere kıyafet yardımında bulundu.

Rize'den doğuya kıyafet yardımı
Rize'den doğuya kıyafet yardımı admin

Rize Sağlık Müdürlüğüne bağlı Fındıklı 2  Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapan sağlık personelleri, aralarında topladıkları yardımlarla doğu illerinde zor şartlarda okumaya çalışan çocuklara yardım etmek istediler. Öğretmen arkadaşlarına ulaşan sağlıkçılar, öğrencilerin beden ve ayakkabı numaralarını öğrenerek, maddi durumu iyi olmayan çocuklara destek olmaya çalıştılar.

Fındıklı 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sorumlu Nebi Kömürcü, yaptığı açıklamada,  "Kendim 2 çocuk babasıyım. Televizyonlarda doğuda zor şartlarda okumaya çalışan çocukları görüp üzülüyordum.  Bunun üzerine kendi imkanlarımla  her ay ufak tefek yardımda bulunmaya başladım. Bunun duyan ve gören mesai arkadaşlarım da bana yardım etmek isteyince böyle bir proje ortaya çıktı" dedi.

Hep birlikte neler yapabileceklerini düşündüklerini söyleyen Kömürcü, şunları kaydetti: "İstasyonumuzda çalışan tüm arkadaşlarımızın doğu da çalışan öğretmen arkadaşlarına ulaşarak, yardıma muhtaç öğrencileri tespit etmelerini istedik. Maddi durumu iyi olmayıp, soğuk kış aylarında ayağına ayakkabısı olmayan, üzerinde montu bulunmayan çocuklara yardım etmek istedik. Daha sonra oradaki öğretmenler tarafından yardıma muhtaç çocuklar tespit edildi. Bizde hem ayakkabı numaralarını hem de bedenlerini öğrendik. Onlara göre kıyafetleri toplamış olduğumuz yardımlarla buradan alıp, onlara gönderdik.  Normalde biz gidip ellerimizle giydirip, hediye etmek istiyorduk ama çalışma şartlarımızın yoğun olması yüzünden öğretmenlerine gönderdik. Onlarda resim ve video çekerek, mutluluklarını bizimle paylaştı."

Kömürcü, "Biz sağlık personelleri olarak istasyonumuzda çalışan tüm arkadaşlarımızla birlikte doğuda her ay aynı yardımları yapmayı düşünüyoruz. Her ay 20 çocuğu hem giydirmeyi hem de kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı düşünüyoruz. Önümüzdeki ay ise Adıyaman'da yardıma muhtaç çocukları bulduk. Onlara yardım edeceğiz. Bu bizim üzerimizdeki sosyal sorumluluk. Durumu iyi olan olmayana yardım ettiği sürece hiç bir çocuk ağlamaz. Hiç bir çocuk üşümez." diye belirtti.

Fındıklı 112 ekibi olarak bu yardımları genişleterek yapacaklarını belirten Kömürcü, "Hiç bir çocuk ağlamasın. Tüm çocuklar üşümeyi değil, gülmeyi hak ediyor. Biz de elimizden geldiği sürece onları güldürmeye çalışacağız. Yardım yapmak isteyen kişiler bize de ulaşabilir. Doğu da yardıma muhtaç hiç bir çocuk kalmaması için yardımlarımız sürekli devam edecek" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!