Advert
Advert
Advert

Rize'de kar üzerinde zorlu kurtarış

Rize'de kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan 82 yaşındaki alzheimer hastası Şemsettin Topuk, sağlık ekipleri ve köylüler tarafından sedye ile kar üzerinde yürütülerek, kar paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

Rize'de kar üzerinde zorlu kurtarış
Rize'de kar üzerinde zorlu kurtarış admin

Derepazarı İlçesinde kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan Sandıktaş köyünde rahatsızlanan alzheimer hastası 82 yaşındaki Şemsettin Topuk'un ağzından kan gelmesi üzerine sağlık ekipleri arandı.

Rize Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, hastaya ulaşmak için kar paletli ambulans ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) görevlendirdi. Köy merkezine kadar UMKE'ye ait araçla ulaşan ekipler, Topuk'un evine ulaşmak için kar paletli ambulans ile harekete geçti.

Ekipler, yolda ağaçların devrilmesi sonucu ilerleyemeyince köylülerden yolu açmaları için yardım istedi. Bunun üzerine ağaç motoru ile ambulansın önündeki ağaçlar kesilerek yolun açılması sağlandı. Yaklaşık 500 metre yaya yürüyen ekipler, Topuk'un evine ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından evinde ilk müdahalesi yapılan Topuk, sedye ile kar paletli ambulansa taşınmak istendi. Yolun açık olmaması ve zaman kaybı yaşamak istemeyen ekipler, köylülerin de yardımıyla Topuk'u sedye koyup, kar üzerinde yürüterek ambulansın bulunduğu bölgeye taşıdı.

Ekipler tarafından kar paletli ambulansta ilk müdahalenin ardından, köy merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırılan Topuk, sevk edildiği Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

rize rize umke
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!