Advert
Advert
Advert

Rize'de 10 saatlik zorlu kurtarma operasyonu

Rize'de 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle yolların kapanması sonucu evinden çıkamayan 55 yaşındaki Muzaffer Akın, kar paletli araçla kurtarılarak hastaneye getirildi.

Rize'de 10 saatlik zorlu kurtarma operasyonu
Rize'de 10 saatlik zorlu kurtarma operasyonu admin

Rize'nin Elmalı Köyünde yaşayan 55 yaşındaki Muzaffer Akın'ın rahatsızlanması sonucu ailesi 112 acil yardım hattından yardım talebinde bulundu.

Köy merkezine kadar Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne ait araçla gelen ekipler, yaklaşık 15 kilometrelik kalan yolu kar paletli araçla devam etti. Ekipler, yolda yer yer yaklaşık iki metreyi bulan kardan dolayı ilerlemekte güçlük çekti. Ekipler, kardan dolayı kapanmış olan kanavayı fark edemeyince kar paletli ambulans yan yattı. Köylülerin yardımıyla araç düştüğü yerden çıkartılmaya çalışıldı. Çalışmalarının yoğun kar yağışı altında sürdüren ekipler, kar paletli ambulansı bulunduğu yerden çıkaramayınca köy merkezinde bulunan UMKE ekiplerinden yardım istedi.

UMKE, olay yerine ilerlerken yoğun kar yağışından dolayı yolun belli bölümünden sonra zincir kesmesi sonucu ilerleyemedi. Daha sonra durum kriz merkezine bildirilerek, Rize'den takviye ekip istendi. Bunun üzerine olay yerine İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler yönlendirildi. Yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından kar paletli araç düştüğü yerden çıkarıldı ve Akın'ın evine ulaşmak için tekrar harekete geçti. Fakat ekipler Akın'ın evine yaklaşık 100 metre mesafe kala yolun ağaçlarla tamamen kapalı olduğunu fark etti. UMKE ekipleri Akın'ı yaya olarak evinden alarak kar aracının bulunduğu yere götürdü.

Akın, ambulansa alınarak ekiplerce sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra köy merkezinde hazır bekleyen acil yardım ambulansına alınarak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!