Advert
Advert
Advert

Ehliyeti olanlar, ehliyet alacaklar dikkat!

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren eski tip sürücü belgelerinin, yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Ehliyeti olanlar, ehliyet alacaklar dikkat!
Ehliyeti olanlar, ehliyet alacaklar dikkat! admin

17 Nisan 2015 tarihinde Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle; mevcut sürücü belgeleri 01 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında (5 yıl içinde) yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilecektir. Belirlenen süre içerisinde değiştirilmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılacak olup Yeni tip sürücü belgeleriyle vatandaşlarımız Uluslararası Sürücü Belgesi almaksızın 84 ülkede araç kullanabilecektir.

Yeni tip sürücü belgelerinin geçerlilik süreleri minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makineleri sınıfları için 10 yıl olacak.

Yeni tip sürücü belgeleri:

Otomobil ve kamyonet için B sınıfı, Minibüs için D1 sınıfı, Minibüs ve otobüs için D sınıfı, Kamyon ve Çekici için C1 ve C sınıfı, Lastik tekerlekli traktör için F sınıfı, iş makinesi türündeki araçlar için G sınıfı, 2, 3 ve 4 tekerlekli motorlu bisikletler için M sınıfı olacak şekilde düzenlenecektir.

Sürücü belgelerini yenilemek isteyen vatandaşların aşağıdaki belgelerle herhangi bir trafik tescil birimine başvuru yapmaları gerekmektedir.

• ‘Sürücü Olur’ sağlık raporu (tek hekimden) • 1 adet biyometrik fotoğraf • Parmak izi • Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli (13TL) ve sürücü belgesi hizmet bedeli (2TL), ödendi makbuzları (toplam 15 TL).*

Başvuruları onaylanan sürücülere, 15 gün süreyle geçerli “Sürücü Belgesi Yerine Geçen Belge” verilecek ve Tek merkezden basımı yapılan sürücü belgelerinin başvuru esnasında belirtilen adrese posta kanalıyla gönderimi sağlanacaktır.

1 Ocak 2016’dan itibaren, ilk defa sürücü belgesi alacaklar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilenlerden yeni sürücü belgesi alacaklar, sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecek.

*Müracaat işlemleri randevu ile yapılacak olup randevular www.egm.gov.tr adresinden alınacaktır.

*İlk kez sürücü belgesi alanlar ve fark işlemi yapanlar için 15 TL’lik indirimli fiyat uygulanmaz.

*İnternet Bankacılığından yapılan işlemler ve makbuzlar Kabul Edilmeyecektir.

*Ekli Listede belirtilen Bankalar Listesinden Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfının Protokol Yaptığı Bankalara 15 TL’nin tamamı yatırılabilir.Aksi halde Vatandaşlarımız eksik bedel yatırmış olacaklarından bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!