Advert
Advert
Advert

Necati Hoca RİMER'in interaktif sohbetine katıldı

Çay Tv'de 11 yıldan bu yana yaptığı dini programlarla fenomen haline gelen Necati Hoca, bu kez RİMER üyeleri ile interaktif sohbette buluştu.

Necati Hoca RİMER'in interaktif sohbetine katıldı
Necati Hoca RİMER'in interaktif sohbetine katıldı admin

Rize'den yayın yapan Çay TV'de son beş senedir yaptığı sahur programlarıyla hayran kitlesini yerel olmaktan çıkıp ulusal, hatta uluslararası boyuta taşıyan, yaptığı programa Çin'den Almanya'ya soruların geldiği Necati Hutoğlu hocanın RİMER’deki sohbetine, daha önce kendisini tanıyan dostlarının yanında kendisini merak edip ilk kez katılan hemşerileri de katıldı.

Necati Hutoğlu Hocanın RİMER’de hemşerileri ile buluşmasını sağlayan, RİMER Yönetim Kurulu Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Merve Koçoğlu, “Her ay farklı konularda iki değerli insanı RİMER’de konuk alıp sohbet ediyoruz. Arkadaşlarımda Necati Hocanın aile dostumuz olduğunu bildiklerinden, Hocayı da sohbet konuğu olarak davet etmemi istediler. Ramazan’da kısmet olmadı ama şimdi bizlerle oldu ve diğer din alimi konuklarımızın da katılımıyla derneğimizde keyifli, huzur dolu bir sohbet daha yaşadık” dedi.

Necati Hoca, Rize Güneysu'da Adacamii köyünde büyümüş. Hafızlığa köyünde başlayan Necati Hoca, sürekli camiden kaçınca ezberini şehirdeki hocalarla tamamlamış. Sempatik ve eğlenceli bir imam portresi çizmesinde çocukken camide yediği dayakların etkili olduğu söylenen Necati Hutoğlu Hoca, sonraki yıllarda şehirdeki hocalarından 'öğrenci nasıl yetiştirilir, nasıl hoca olunur?'u uygulamalı olarak görünce kendisi de öyle devam etmiş. 1950'li yıllarda başladığı imamlık görevini, Nevşehir, İstanbul ve en son memleketi Rize’de Orta Camii de olmak üzere yıllarca sürdürmüş.

Diyanet emekli vaizi olan Necati Hoca’nın popülerleşmesinde en önemli etken, fıkıh kurallarını eğip bükmeden, renkli ve mizah sosu ile anlatıyor olması. Necati Hoca başlangıçta geleneksel, tipik bir hoca karakteri çizse de, modern yaklaşımları benimsemesi, günümüz dünyasını iyi okumanın gerekliliğine dikkat çekmesi, hatta insanlara eleştiride bulunurken bile cehenneme sokma sevdalısı olmaması, kendisiyle barışık olması, yanıtını bilemediği konularda ahkam kesmek, uydurmak yerine müftülüklerin fetva hattına yönlendirmesi onu popüler, beğenilir, ayrıcalıklı kılıyor.

çay tv rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!