Advert
Advert
Advert

Dr. Konca "Diyabet" hastalığına dikkat çekti

Dünya Diyabet Haftası dolayısıyla Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Hastanelerde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Dr. Konca
Dr. Konca admin

14-18 Kasım Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında “Diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak” için konferans düzenlendi.

Rize Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda düzenlenen konferansta konuşma yapan Dahiliye Uzm. Dr. Ceren Konca, “Ülkemizde halen beş milyonun üzerinde vatandaşımızı etkilediği düşünülen diyabet, her yaş gurubu için tehdit oluşturan insülin hormonunun eksikliği veya etkisizliği sonucu oluşan ve ömür boyu süren kronik metabolik bir hastalıktır” dedi.

İnsülin’in pankreas bezinden salgılanan bir hormon olduğunu ve kandaki şekerin düşmesine neden olduğunu belirten Konca, “Diyabet tedavisinde amaç hem kişinin yaşam kalitesini yüksek tutmak hem de uzun dönem komplikasyonların gelişimini önlemektir. Diyabetli birey olarak uzun yıllar sağlıklı ve sorunsuz yaşamak mümkündür. Ancak kan şekeri uzun süre yüksek kalırsa bazı insanların gözlerinde, böbreklerinde, sinirlerinde ve ayaklarında yapısal değişikliklere yol açarak mortaliteyi önemli oranda artırmaktadır. Bu nedenle her yıl “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” kapsamında kamu bilincini oluşturmaya yönelik etkinliklerde bulunarak diyabet farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

rize Rize Devlet Hastanesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!