Advert
Advert
Advert

Rize'de "112'yi gereksiz meşkul etme" kampanyası

Rize’de, “Yaşama Yol Ver” 112 Medya Kampanyası tanıtım programı düzenlendi. Çaykur Rizespor Futbol Kulübü de kampanyaya destek olmak amacıyla Galatasaray A.Ş. ile oynanan futbol müsabakasına toplum bilincini arttırıcı pankart ile çıktı.

Rize'de
Rize'de admin

Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda “112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında 2015 yılı ikinci yarısında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla Türkiye genelinde medya kampanyası başlatıldı.

Çaykur Rizespor Kulübü, Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yaşama Yol Ver” medya kampanyasına destek olmak amacıyla Galatasaray ile oynadığı ve 4-3 sahadan galip ayrıldığı maça “112 Acil’i Gereksiz Meşgül Etmeyin Ambulans Gecikmesin” pankartı ile çıkarak, yürütülen sosyal sorumluluk projesine destek oldu.

112 acil sağlık ekipleri tarafından futbol müsabakası izlemek için stadyumunda gelen taraflara proje tanıtım materyalları dağıtılarak, 112 acil hattının gereksiz aranmaması ve trafikte ambulansa yol verilmesi konusunda bilgilendirme yaptı.

112'yi gerektiği yerde arayalım

Rize Valilik Tören Alanı önünde düzenlenen tanıtım programına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, sağlık çalışanları ve diğer ilgililer katıldı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, 112 servisinin hayat kurtarıcı olduğunu ve bazen saniyelerin dahi çok önemli olduğundan 112 acil yardım hattının meşgul edilmemesi gerektiğini belirterek, “Bu amaçla arayan vatandaşlarımızın bu durumu kendi vicdanlarına bırakıyoruz. Sizden daha acil ve güç durumda olan insanların hizmetine aksamaya vesile olunmamalıdır. Ayrıca ambulanslarımız trafikte olduğu zaman önceliğimizi her zamanki gibi ambulans yol vermek olmalıdır. 112'yi gerektiği yerde arayalım. 112 hayat kurtarıyor bunu asla unutmayalım. Trafikte de ambulanslarımıza öncelik gösterelim. Onlar için bir saniye bile çok kıymetli olduğunu hiçbir zaman unutmayalım”

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, burada yaptığı konuşmada, “112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında, aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınıyor. 2015 yılı ilk on aylık periyotta ilimiz 112 acil yardım hattımıza 330 bin 408 çağrı düşmüş ve bunların 26 bin 683 çağrıya acil vaka çıkışı yapılmıştır. Sonuç olarak yapılan 303 bin 725 çağrının (%90’a yakın) gereksiz veya asılsız olduğu görülmektedir” diye belirtti.

çaykur çaykur rizespor rize il sağlık müdürlüğü rizespor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!