Advert
Advert
Advert

Rize'de yatalak hastalara oy kullanma hizmeti

Rize'de evde sağlık hizmeti alan yatalak hastalar oy kullanabilecek.

Rize'de yatalak hastalara oy kullanma hizmeti
Rize'de yatalak hastalara oy kullanma hizmeti admin

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmetleri alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların istemeleri durumunda sağlıklarını riske atmadan oy kullanmaları için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

Tepe, "Rize Sağlık Müdürlüğünce evde sağlık hizmetli alan ve isteyen hastaların oy kullanabilmesi için evde sağlık hizmetleri birimleri vasıtasıyla duyurular yapılmış olup, il genelindeki isteklilerin isimleri ve adresleri belirlendi" dedi.

Her şeyden önemlisinin insan sağlığı olduğunu belirten Tepe, şöyle devam etti: "Eğer sağlıkları açısından kısıtlı durumda olan vatandaşlarımız oy kullanmak isterlerse bizlerde elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Bu sebeple öncesinde duyurular yapıp, istekli vatandaşlarımızın isimlerini kaydettik. Ancak buna rağmen oy verme kararı alan veya uygulamayı yeni duyup oy vermek isteyen vatandaşlarımız varsa 31 Ekim 2015 Cumartesi gününe kadar 112 acil yardım hattına ulaşıp isimlerini ve adreslerini vermeleri gerekiyor.  Seçim günü olan 01 Kasım 2015 Pazar günü ise Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 214 93 21 ile 444 38 33 nolu evde sağlık hizmetleri birimine isimlerini ve adreslerini vermeleri yeterli olacaktır."

Evde sağlık hizmeti sunulan hastaların vatandaşlık görevlerini yerine getirmesini sağlamak için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Tepe, "Seçim günü evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezimiz oy kullanma saatleri süresince açık tutulacak. Talepte bulunan hastaların evde sağlık hizmeti sunan hasta nakil araçları ile oy verecekleri merkezlere götürülmesi sağlanacak ve oy kullanmaları müteakiben evlerine geri getirilecek. Bu hastalarımıza bu süreçte bir sağlık personelinin refakat etmesi sağlanacak" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!