Advert
Advert
Advert

Rize'de Arıcılara eğitim verildi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKAP) tarafından Rize ve ilçelerinde arıcılara “Arı Ürünlerinin çeşitlendirilmesi” konulu eğitim seminerleri düzenlendi.

Rize'de Arıcılara eğitim verildi
Rize'de Arıcılara eğitim verildi admin

DOKAP, tarafından arıcılığın geliştirilmesi projesi kapsamında, Doğu Karadeniz Bölgesi arıcılarının arı ürünleri çeşitliliğinde bilgi ve becerilerini artırmak, gelir düzeylerini yükseltmek amacıyla, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen “Arı Ürünlerinin çeşitlendirilmesi” başlığı altında, ana arı üretimi, arı sütü üretimi, polen ve propolis üretimi, arıcılıkta mevsimsel bakım, arı zehiri ve Ar-Ge çalışmalarını kapsayan konulu eğitimler verildi.

Bir hafta devam eden proje eğitimleri, Rize merkez ve Pazar ile İyidere ilçelerinde gerçekleştirildi. Rize merkezde ve iki ilçede iki gün devam eden eğitimlere çok sayıda arıcılık mesleği ile uğraşan vatandaşlar katıldı.

Rizeli arıcılara yönelik olarak Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerinden Dr. Ali Korkmaz ve TKV Proje Müdürü Derya Bacaksız tarafından verilen eğitimlerin, Kalkınma Bakanlığı, Doğu Karadeniz Projesi, Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına bağlı tüm il ve ilçelerde devam edeceği belirtildi.

Haber: Bayram Ali Kavalcı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!