Advert
Advert
Advert

Rize'den teröre karşı ortak ses

Ankara'da düzenlenecek Barış mitingi öncesi, mitinge katılacakların toplandığı yerde meydana gelen iki ayrı patlamada onlarca vatandaşın ölümüne sebep olan terör saldırısına Rize'den kınama geldi.

Rize'den teröre karşı ortak ses
Rize'den teröre karşı ortak ses admin

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, şimdiye kadar 95 kişinin yaşamını yitirdiği ve 48'i ağır 246 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili kınama mesajı yayımladılar.

"TERÖR ASLA HEDEFİNE ULAŞAMAYACAKTIR"

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı haberini üzüntü içerisinde aldığını belirterek şu ifadelere yer verdi; "Bu sabah Başkent Ankara'da gerçekleştirilen hain saldırı; ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yöneliktir. Bu saldırılar karşısında, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sağduyumuzu korumalıyız. Ülkemizdeki istikrarın bozulması için çaba gösteren mihrakların eylemleri asla hedefine ulaşamayacaktır. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; kimden gelirse gelsin, hangi amaçla yapılırsa yapılsın bu tür hain saldırılar birlik beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Bilinmelidir ki; ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan terör eylemlerinde toplumumuz daha çok birbirine kenetlenmektedir. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak karşı duracağız. Ankara'da huzurumuza ve birliğimize kasteden menfur terör saldırısını lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

"BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ BOZAMAYACAK"

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen saldırı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, “Bugün öğle saatlerinde Ankara Tren Garı önünde vuku bulan canlı bombanın neden olduğu iddia edilen menfur terör saldırısını kınıyor, katliama dönük bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.Butür menfur saldırıların birlik beraberlik ve bütünlüğümüzü bozamayacaktır” dedi.

"TERÖRDEN MEDET UMANLARI LANETLİYORUZ"

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı ve CHP Rize milletvekili adayları Ankara’da yaşanan terör eylemi için yaptıkları ortak basın açıklamasında şu ifadeleri kullandılar; "Barış ve Kardeşliği yok edip, Cumhuriyetimizin birlik ve bütünlüğüne kasteden, şahsi çıkarları uğruna ülkemizi ve toplumu gererek, kaosa sürükleyenler ile kandan beslenen, terörden medet umanları lanetliyoruz. Bu sabah, sivil toplum örgütlerince, Ankara’da düzenlenen Barış ve Demokrasi Mütingine karşı yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, Milletimize Başsağlığı, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!