Advert
Advert
Advert

ALTERNATİF MÜZİK

Dinlediğimiz şarkılar genelde aşk, ayrılık, mutluluk, ihanet gibi duyguları anlatır. İşte bu klişeleşmiş konular dışında yapılan bir müzik türü alternatif müziktir.

ALTERNATİF MÜZİK
ALTERNATİF MÜZİK admin

 

Dinlediğimiz şarkılar genelde aşk, ayrılık, mutluluk, ihanet gibi duyguları anlatır. İşte bu klişeleşmiş konular dışında yapılan bir müzik türü alternatif müziktir. Bu açıdan bakıldığında alternatif müziğin konusu sonsuzdur. Örneğin, ayakkabılarımızın bağları çözülmüş şekilde yürüdüğümüzde düşme alternatifimizle ilgili varsayımlar alternatif müzik şarkısının konusunu oluşturabilir. Ütopik bir dünyada yaşamak, farklı yaklaşımlar alternatif müzik denince akla gelen kavramlardır.

Alternatif müzik şarkılarının sözleri de müziği de diğer müzik türlerinden farklı olunca, bu şarkıların klipleri ve tanıtımları da alışılmış dışında olur.

Alternatif müzik yapan şarkıcılar ve gruplar özellikle şarkılarını Youtube gibi sosyal mecralarda paylaşmayı önemsiyorlar ve dinleyicilerden gelen geri bildirimleri önemseyip mutlaka bu geribildirimlere cevap veriyorlar. Böylece alternatif müzik dinleyicisi kendini önemli hissediyor ve şarkı söyleyen kişi/grup ile dinleyiciler arasında da duvar kalmış oluyor.

Alternatif müzik, ütopik konuları ile ülkemizde bir müzik türü gibi düşünülse de son 5 yılda özellikle genç dinleyiciler tarafından dinlenme oranları çok yüksektir. Alternatif müzik yapan müzik grupları da grup isimlerini de ilginç, dikkat çekici kelimelerden seçmişlerdir.  Bu özelikleri de dinleyici sayılarını arttırmaktadır.

Alternatif müzik gruplarına ve ilginç şarkı isimlerine birkaç örnek:

Alternatif müzik parçalarına günümüzde internet üzerinde yer alan mp3 indir ya da şarkı indir uygulamaları vasıtasıyla ulaşmanız mümkün olmaktadır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!