Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mevsimlik İşçilerle Taşeronlara Müjde

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Çaykur’un mevsimlik işçilerini de ilgilendiren müjdeyi verdi.

Rize Haberleri - 2017-12-05 14:54:38

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, halen en fazla 5 ay 29 gün oçalışan mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 9 ay 29 güne kadar çıkartılabileceği kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu müjdesi Çaykur'da çalışan mevsimlik işçileri de yakından ilgilendiriyor. Çaykur mevsimlik işçileri de artık 9 ay 29 güne çalışabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşeron ve mevsimlik işçilerle ilgili düzenlemeye dair, şöyle konuştu: “Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki, belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçinin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4-C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4-B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz." 

Günün Diğer Haberleri