Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'a açık mektup

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Rize Şubesi tarafından, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'a çağrıda bulunularak, Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin yeniden gözden geçirilmesi dileğinde bulunuldu.

Rize Haberleri - 2015-09-16 11:56:48

Atatürkçü Derneği Rize Şube Başkanı Ömer Toprak, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi;

"Atatürkçü Düşünce Derneği Rize Şubesi olarak, Cumhuriyet meydanı düzenlemesi adı altında yürütmüş olduğunuz çalışmayı son derece üzücü ve rahatsız edici bulmaktayız.

Ülkemizin çeşitli yerlerinde, Atatürk heykellerinin yakılmasından çeşitli şekillerde tahrip edilmesine veya farklı düzenlemeler adı altında Atatürk anıtlarının, Atatürk ismi taşıyan kurumların ortadan kaldırılmasına kadar, Fetret dönemlerinde görebileceğimiz birçok uygulamanın tanığıyız.

Sayın Belediye Başkanı,

Çözüm süreci ve açılım gibi adlar altında bölücü örgütle yürütülen müzakere sürecinde Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemez (ilk 4 madde) maddelerinin tartışmaya açılması, Kamu binalarından T.C ibarelerinin kaldırılması, okullarımızdan Andımızın kaldırılması, ‘’Ne mutlu Türküm diyene’’ sözünün yazıldığı talkların kaldırılması, vatanseverliği suç sayan uygulamalar hep bu sürecin bir parçası olarak uygulamaya konmuştur.

Kurtuluşumuzu sağlayan, Devletimizi Çağdaş bir Cumhuriyetle kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün heykellerine karşı tahammülsüzlük yine bu sürecin olmazsa olmazıdır.

Sayın Belediye Başkanı

Anıtlar, müzeler, sanat yapıtları, tarihsel mekanlar, meydanlar, kentlerin yaşam kaynağıdır. Tarihsel anıları canlı tutar ortak bellek oluşturur. Kurtuluş savaşı, tam bağımsız cumhuriyet, ilke ve Devrimlerinin ifadesi olan Atatürk Anıtı; geçmişin acı tecrübelerinden ders alınmasını, gelecekte olası durumlarda esin kaynağı olmasını sağlar.

Milli Mücadelede Atatürk’ün en yakınında yer almış Rizeli kahramanların ilinde Atatürk’ü unutturmaya yönelik bir çalışmanın içerisinde yer alacağınızı düşünmek istemiyoruz.

Bu konudaki projenizi tekrar gözden geçirmeniz dileğiyle saygılar sunarım."

Günün Diğer Haberleri