Advert
Advert
Advert

Çay Üreticilerine ‘beyaz Çay’ İçin "çay Tomurcuğu Toplayın" Çağrısı

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, "İmparatorların çayı" olarak adlandırılan "beyaz çay" için üreticilere çağrıda bulunarak çay tomurcuğu toplamalarını istedi.

Çay Üreticilerine ‘beyaz Çay’ İçin
Çay Üreticilerine ‘beyaz Çay’ İçin admin

Doğu Karadeniz'de çay bahçelerinde hasat öncesinde elle toplanıp geleneksel yöntemlerle kurutularak elde edilen ve "İmparatorların çayı" olarak adlandırılan "beyaz çay" müstahsil tarafından toplanarak kilosu 1.500 TL'den ÇAYKUR tarafından alımı yapılıyor. Tüketicilere satışında 20 gramlık kavanozlarla satılan beyaz çayın kilogram fiyatı 10 bin TL'nin üzerine çıkıyor. RTB Başkanı Mehmet Erdoğan da beyaz çay tomurcuğunun hasat döneminde olduklarını belirterek üreticilere beyaz çayın hasat edilmesi için çağrıda bulundu.

Tomurcuğun en kaliteli hale geldiği dönemde olduklarını ve üreticilerin çaylıklara girerek hasat yapmalarını gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Beyaz çayın hasadının tam dönemindeyiz. 2. Sürgün döneminin 1 hafta 10 günlük süresinin içerisinde tomurcuğun en kaliteli hale ulaştığı dönem. Bunun için hasat başlamıştır. Geçen yıl tomurcuk üretiminde, tomurcuğun toplanmasında eksiklerimiz olmuştu ama bunu bu yıl giderdik. Yükselen kalitede, yeterli miktarda tomurcuk hasadımız olacaktır. Talep edilecek kadar Beyaz çay üretimi de yapılacaktır" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!