Advert
Advert
Advert

“ŞAMPİYONLUK NE UZAK NE YAKIN”

Çay TV ekranlarında Spor gündemi programında Rizespor un Eyüpspor karşısında aldığı galibiyet ve İbrahim Üzülmez in işine son verilmesi Togay Muratoğlu ve Mustafa Bayrak tarafından değerlendirildi.

“ŞAMPİYONLUK NE UZAK NE YAKIN”
“ŞAMPİYONLUK NE UZAK NE YAKIN” admin

 Turgay AYHAN

-TFF 1 Liginde mücadele eden ve son iki haftada 5 incilikte 3 üncülük koltuğuna averaj ile yerleşen Çaykur Rizespor son maçında Rize plakasında bulunan Eyüpspor u evinde 1-0  yenerek büyük bir avantaj elde etmesi ile Eyüpspor teknik direktörü İbrahim Üzülmez in teknik direktörlük görevine son verilmesine neden oldu.

       “SERİ DEVAM ETMELİ”

Çay TV ekranlarında 2 saat süren Spor Gündem programında konuşan Tek Bayrak Gazetesi Spor müdürü ve Sabah Gazetesi temsilcisi Mustafa Bayrak” Artık geri dönüş olmamalı, ligin ikinci yarısında bir mağlubiyet ve bir beraberlik ile başladık. Son haftalarda aldığımız seriler çok önemli, Bodrum ve Eyüp maçı umutları daha çok artırdı. Aslında zor maçları kazandık, bunu önümüzdeki maçlarda sürdürmeliyiz” dedi.

 

 “ TAKIM UYUM SORUNUNU ÇÖZÜYÜR”

-Mustafa Bayrak takımın Samsun maçında hiçbir varlık gösteremeden mağlup olduğunu o maçta takıma yeni katılan oyuncuların yer almasının doğru bir karar olmadığını belirterek “ Yeni oyuncular zaman içinde takıma yerleştirilmeliydi. Burada Bülent Hoca hata etti, bugün geldiğimiz noktada takımın çok daha ofansif bir futbol oynadığını görüyoruz. Artık takım uyum sorununu çözdü ve daha çok pozisyon üretmeye başladı” dedi.

        “ÜSTÜNE KOYARAK GİTMELİ”

-Takım savunmasının değiştirilmemesi gerektiğini belirten Bayrak “İstikrarlı bir savunmaya ihtiyaç var, savunmada değişiklik yapılmamalı, takımın bel kemiği savunma ve her maçta ayrı bir savunma takımın başarısına gölge düşürür. Orta alan ve kanatlarda değişiklik bir veya iki şeklinde olabilir. Lige baktığımızda en az gol yiyen takımlardan biriyiz ve 3 mağlubiyet almışız. Savunma 4 lüsü değişmemeli, hafta içi ve hafta sonları maçlar oynayacağız. Aynı istikrarı sürdürmek zorundayız” dedi.

 “AVANTAJİMİZİ İYİ KULLANMALIYIZ”

-Aktif Gazeteciler Derneği başkanı Mustafa Bayrak “ Ligin bitimine 10 hafta kaldı. Kendi sahamızda 6 maçımız var ve bir maçı oynamadan puan alacağız. Malatya maçı içeride, bunun dışında aynı puanda bulunduğumuz Sakaryaspor ile kendi sahamızda oynayacağız, ayrıca Sakarya bu hafta kendi sahasında Eüpspor ile mücadele edecek, bu maç her iki takım için önemli. Rizespor kendi sahasında bir hafta içinde iki maç yapacak ve Manisa maçı ile yolumuza devam etmek zorundayız. Zirvede 6 takım bu mücadeleyi görüldüğü üzere sonuna kadar sürdürecek. Kendi sahamızda oynayacağımız 6 maç tan alacağımız 3 er puan aldığımız taktirde 67 puanı tuttururuz. Deplasmanlardan alacağımız iki galibiyet bizi şampiyon yapar” dedi.

       “RİZE DE HEYECAN GÖRMÜYORUM”

-Başkan Mustafa Bayrak Rize de şampiyonluk heyecanı görmediğini belirterek “ Tarihimize baktığımızda Rizespor küme düşme hattında olduğu veya şampiyonluğa oynadığı dönemlerde Tribünlerde doluluk görürdüm. Şimdi ilk 3 takım arasındayız ve avantajımız rakiplerimize göre daha fazla, bizim iki zor deplasmanımız var. Pendik ve Bolu maçları. Yakaladığımız seri ile bu maçları da galibiyetler ile kapatacağımıza inanıyorum, artık taraftarlarımız takıma daha çok destek vermeli” dedi.

        “YARI YOLDA AT DEĞİŞMEZ”

-Taraftarların artık teknik direktör Bülent Korkmaz ile uğraşmaması gerektiğini belirten Mustafa Bayrak “ Artık yolun sonuna doğru geliyoruz. Önümüzde 10 maçımız var. Elbette gazeteciler olarak bizlerde Bülent Korkmaz in tutum ve davranışlarından memnun değiliz. 40 yıllık hayatımda çok sayıda teknik adam ile çalıştım ancak böylesini hiç görmedim. Burada önemli olan takımın başarısı bizi ilgilendiriyor ise artık Bülent Korkmaz i böyle kabul etmek zorundayız. Taraftarlarımız artık takımı desteklemeye devam etmeli” dedi.

        “TRİBÜNLER DOLMALI”

-Artık tribünlerin dolması gerektiğini belirten Bayrak “ Şehirde şampiyonluk havası artık yerini almalı, yönetim iyi bir kadro kurdu ve Başkan İbrahim Turgut şampiyonluk yaşayacak. Kendi sahamızda iki maçımız var. Manisa ve Bandırma maçları bizim için çok önemli, bu iki maçı kazanmak zorundayız, ardından Erzurum maçı ve kendi sahamızda zirveyi ilgilendiren Sakarya maçını oynayacağız. Bu 4 maçı kazandığımız taktirde ilk iki takım arasında yer alırız. Aslında bunları hiç konuşmamıza gerek kalmazdı. Ligde aldığımız 10 beraberliğin 3 ünü galibiyet ile kapatmış olsaydık, şimdi Samsunspor u yakalamanın ve önüne geçmenin konuşmasını yapardık” dedi.

    Muratoğlu” TAM DESTEK GELMELİ”

-Çay TV program yapımcısı ve Aktif Gazeteciler Dernek Başkan yardımcısı Togay Muratoğlu ise “ Kendi sahamızda önemli maçlara çıkacağız. Maçın gelirleri AFAD a buradan da depremzede kardeşlerimize gidecek. Bilet fiyatlarında yüzde 50 indirim yapıldı ve en palalı bilet 75 Tl, 15 TL ye bilet var. Taraftarlarımızın ve aday adaylarının artık bu maçlara ilgi göstermesi gerek. Aday adayları çevresindeki insanlara bilet alarak takıma destek verebilirler. Rizespor tribünleri ile taraftarları ile sonuca ulaşır. 12 inci adam olan taraftarlarımızın 15 bin 500 kişilik tribünlerde yerini alması gerek. Artık tribünlerimizi dolu görmek istiyoruz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!