Advert
Advert
Advert

Rize Belediyesi Başkent'te Çankaya Üniversitesi'ne Farklı Mağlup Oldu

Rize Belediyesi, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan sezonunun 19. Haftasında Çankaya Üniversitesi’ne deplasmanda 101-72 mağlup oldu.

Rize Belediyesi Başkent'te Çankaya Üniversitesi'ne Farklı Mağlup Oldu
Rize Belediyesi Başkent'te Çankaya Üniversitesi'ne Farklı Mağlup Oldu admin

NG Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan sezonunda 19. Hafta açılış müsabakasında Çankaya Üniversitesi ile Rize Belediyesi, Ankara Spor Salonunda karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip karşılaşmayı 101-72 kazanmayı başardı.

Çankaya Üniversitesi, karşılaşmada ilk periyodu 25-24 önde tamamlarken, ikinci periyottan itibaren farkı açarak ilk devreyi 53-44 üstün tamamladı. 3. Periyodu 81-58 önde tamamlayan ev sahibi ekip karşılaşmayı da 101-72 önde tamamladı.

Hakemler: Hüseyin Çelik, Anıl Veziroğlu, Uğur Yüksel

Çankaya Üniversitesi: Shavonte Sade Zellous 13, Ayşe Cora 17, İdil Türk 6, La Tanya Chantella White 29, Sena Özekli, Gülse Uğur 9, Melike Yalçınkaya 6, Gizem Tüzün 9, Melike Tuğba Oral 12.

Rize Belediyesi: Niray Sena Aral, Jaelyn Christina Brown 19, Kolby Brennan Morgan 13, Cansu Öncel, Eydina Topçu 2, Şima Nur Yılmaz, Deniz Üstün 4, Arzu Asiye Özdemir, Marie Elise Benson 18, Sümeyya Özcan 16,

1. Periyot: 25-24

Devre: 53-44

3. Periyot: 81-58

Maç Sonucu: 101-72

Maç öncesi Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Çankaya Üniversitesinin milli oyuncusu Nilay Aydoğan anıldı.

Çankaya Üniversitesi oyuncuları maç öncesi ve devre arasında arka bölümünde "Play for Nilay" (Nilay için oyna) yazılı tişörtler giydi. Saygı duruşu esnasında da bazı sporcuların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Haluk Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nilay Aydoğan'ı kaybetmenin üzüntüsünün devam ettiğini söyledi.

Bugünkü maçı Nilay için oynadıklarını anlatan Bilgin, "Çok zor bir maç oynadık. Bir taraftan sporcularımızı motive ediyorduk diğer taraftan devam eden yaşanan acılar var. Bizim dönüp tekrar ayağa kalkmamız çok zordu. Amerikalı oyuncumuz sakatlandı, maçı tek yabancı ile oynayabildik. 7 kişiyle oynayabildik. Çocuklar çok büyük özveri gösterdiler. Nilay için oynadılar ve kazandılar. Mutlu olduk." diye konuştu.

Çankaya Üniversitesi ailesi ve takım arkadaşları olarak Nilay'ı asla unutmayacaklarını aktaran Bilgin, "Sporcumuzun 46 numaralı formasını emekliye ayırdık ve bundan sonra kimseye vermeyeceğiz. Hep bir yerimizde gönlümüzde kalacak. Değerli sporcumuza ve babaannesine bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

- İdil Türk: "Bundan sonraki maçları hep Nilay için oynayacağız"

Nilay Aydoğan'ın takım oda arkadaşı İdil Türk ise acılarının tarifsiz olduğunu söyledi. Nilay'ın ölümünün kendileri için büyük bir kayıp olduğunu anlatan İdil, "Duygularımı tarif edecek kelime bulamıyorum. Nilay çok merhametli bir insandı. Her zaman önce başkalarını düşünürdü. Çok üzgünüz. Bugün Nilay için oynadık, elimizden geleni yaptık ve kazandık. Bundan sonraki maçları da hep onun için oynayacağız." şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!