Advert
Advert
Advert

İzmir’de Puanlar Paylaşıldı. Ne Altay’a Ne Rize’ye Yaradı

Spor Toto Süper Lig’de 2 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Çaykur Rizespor, 25. haftada deplasmanda karşılaştığı Altay ile golsüz berabere kalarak galibiyet özlemini sona erdiremedi.

İzmir’de Puanlar Paylaşıldı. Ne Altay’a Ne Rize’ye Yaradı
İzmir’de Puanlar Paylaşıldı. Ne Altay’a Ne Rize’ye Yaradı admin

Spor Toto Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Altay ile Çaykur Rizespor, 25. hafta mücadelesinde Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda karşılaştı. 90 dakikası 0-0 sona eren maçın sonucu iki takıma da yaramazken, son galibiyetini 22. Haftada evinde alan Çaykur Rizespor’da galibiyet özlemi 4 haftaya çıktı. Yeşil Mavililer ayrıca bu sezon deplasmandaki galibiyet özlemine Altay karşısında da son veremedi.

Karşılaşmada Altay’ın 2, Çaykur Rizespor’un 1 şutu direkten döndü.

63. dakikada Altay ceza alanı içinde gerçekleşen pozisyona Gedson, Deniz Kadah ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus, VAR’a giderek pozisyonu inceledi ancak pozisyondan penaltı kararı çıkmadı.

Çaykur Rizespor'un 86. dakikada Pohjanpalo ile kaydettiği gol ofsayt gerekçesiyle VAR kararıyla iptal edildi.

Bu sonuçla 19. sıradaki Altay puanını 22'ye, bir üst konumdaki Çaykur Rizespor ise 23'e yükseltti. 

Ligde bu sezon dış sahada galibiyeti bulunmayan tek takım konumundaki Çaykur Rizespor, Altay deplasmanından da 3 puan çıkaramadı. Karadeniz temsilcisi, dış sahadaki 12 müsabakada 3 beraberlik ve 9 yenilgi yaşadı.

 

Çaykur Rizespor, 26. Haftada sahasında Medipol Başakşehir’i konuk edecek. 18 Şubat Cuma günü Başakşehir ile kritik bir mücadeleye çıkacak olan Yeşil Mavililer, 27. Haftada İstanbul’da Galatasaray ile karşılaşacak. 28. Haftada ise Rize’de Giresunspor ile Karadeniz Derbisi oynanacak. 29. Haftada Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak olan Atmacalar, 30. Haftada yine Rize’de bir başka Karadeniz Derbisine çıkacak ve Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek.

Altay: 0 - Çaykur Rizespor: 0

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık

Altay: Lis, Tolga Ünlü (Dk. 81 Cebrail Karayel), Björkander, Murat Akça, Özgür Özkaya (Dk. 81 Bamba), Kappel (Dk. 77 Paixao), Thaciano, Zeki Yıldırım (Dk. 81 Ceyhun Gülselam), Kazımcan Karataş, Rodriguez (Dk. 69 Poko), Deniz Kadah

Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Holmen (Dk. 58 Gökhan Gönül), Selim Ay, Ponck, Cemali Sertel, Yusuf Sarı, Baiano, Boldrin (Dk. 82 Boyd), Bolasie (Dk. 82 Kubilay Kanatsızkuş), Fernandes, Pohjanpalo (Dk. 90+3 Cisse)

Sarı kartlar: Dk. 15 Selim Ay, Dk. 54 Bolasie (Çaykur Rizespor), Dk. 52 Murat Akça, Dk. 69 Deniz Kadah, Dk. 77 Björkander (Altay)

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Boldrin ile sağ taraftan köşe vuruşu kullanan Çaykur Rizespor’da, kale önünde yükselerek topa kafa vu

14. dakikada Zeki'nin pasıyla ceza sahası içi sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Kappel'in şutunda, meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

17. dakikada orta alandan gelişen Rizespor atağında Yusuf Sarı’nın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Pojhanpalo, yerden kaleye vurdu. Kaleci Lis yere uzanarak topun sahibi oldu.

36. dakikada Kappel'in sağ kanattan yaptığı ortada müsait durumdaki Zeki'nin dokunamadığı topu kaleci Tarık ayaklarıyla uzaklaştırdı.

İlk 45 dakikalık bölüm 0-0 sona erdi.

Müsabakanın 55. dakikasında Kappel'in sağ kanattan yaptığı orta sonrası Kazımcan Karataş'ın vuruşunda, kaleci Tarık'ın da dokunduğu top direkten döndü.

63. dakikada Altay ceza alanı içinde gerçekleşen pozisyona Gedson, Deniz Kadah ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus, VAR’a giderek pozisyonu inceledi ancak pozisyondan penaltı kararı çıkmadı.

66. dakikada Altay ceza sahasında Fernandes'in yerde kaldığı pozisyonun ardından VAR'dan gelen uyarı üzerine Fırat Aydınus pozisyonu izledi. Aydınus, pozisyonda penaltı olmadığına karar verdi.

71. dakikada sağ kanattan Özgür Özkaya'nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasındaki Kappel'in kafa şutunda, top kaleci Tarık'ın müdahalesiyle kornere çıktı.

75. dakikada ani gelişen Çaykur Rizespor atağında Bolasie'nin pasına hareketlenen Yusuf Sarı'nın ceza sahasına girdikten sonra şutunda, kaleci Lis'in de dokunduğu top üst direkten oyun alanına döndü.

86. dakikada Yusuf Sarı'nın sol kanattan yaptığı orta sonrası Boyd'un kafayla indirdiği topu Pohjanpalo filelere gönderdi. Hakem Fırat Aydınus santrayı işaret etse de VAR'dan gelen uyarı sonrası ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

Karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!