Advert
Advert
Advert

Rize Trabzon'da Yapılacak İpekyolu Zirvesinden Lojistik Müjdesini Bekliyor

4. sü yapılacak olan “Uluslararası İpekyolu İş Adamları Zirvesi Trabzon’da yapılacak

Rize Trabzon'da Yapılacak İpekyolu Zirvesinden Lojistik Müjdesini Bekliyor
Rize Trabzon'da Yapılacak İpekyolu Zirvesinden Lojistik Müjdesini Bekliyor admin

İpekyolu güzergâhı ile Karadeniz’i çevreleyen, Balkanları, Kafkasya’yı ve Orta Asya ülkelerini kapsayan ülkemizin de içinde yer aldığı bölge, hiç şüphesiz ki, değişen dünya dengeleri içinde yüksek büyüme potansiyeli, ulaşım, ticaret ve üretim alanlarında sunduğu yeni fırsatlar nedeniyle giderek önem kazanmaktadır. Söz konusu koşullar çerçevesinde, İpekyolu güzergahı, Karadeniz ve Hazar Havzası ülkeleri arasında ticaret ve yatırımların gelişmesi önündeki engellerin tanımlanıp ortadan kaldırılması, bölge ülkeleri arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölge işadamları arasında yeni işbirlikleri kurulmasına yönelik etkinlikler düzenlenmesi önemli bir misyon olarak ortaya çıkmaktadır.

 

Bu misyon doğrultusunda birincisi 2008 yılında 19 ülkeden 250 yabancı, 200 yerli; ikincisi 2011 yılında 6 ülkeden 113 yabancı 120 yerli; üçüncüsü 2014 yılında 22 ülkeden 199 yabancı, 130 yerli katılımcıya ev sahipliği yapmıştır. Dördüncüsü, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı himayelerinde ve T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının destekleri ile birlikte  27-29 Kasım 2019 tarihleri arasında Trabzon’da, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği işbirliğinde “4. Uluslararası Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi”ni gerçekleştirecektir.

 

Zirve kapsamında ayrıca farklı sektörlerden 40’dan fazla ülkeden katılacak olan iş insanları ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirecektir. Söz konusu zirve ile detaylı bilgi ve kayıt zirvenin web sitesi http://www.trabzonsilkroad.org üzerinden yapılmaktadır. Bölgemiz illerine uluslararası arenada önemli kazanımlar sağlayacak olan bu geleneksel zirvenin başarılı bir şekilde düzenlenebilmesi için hiç şüphesiz bölgemiz işadamlarının katılımları önem arz etmektedir. Katılımlarınızı beklediğimiz “4. Uluslararası İpekyolu İşadamları Zirvesi” nin ekte etkinlik davetiyesi ve broşürü ekte sunulmuştur.

 

http://www.trabzonsilkroad.org/tr/index.html

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!