Advert
Advert
Advert

Çamaşır Makinesinin Altında Neden Su Gelir?

Çamaşır Makinesinin Altında Neden Su Gelir?
Çamaşır Makinesinin Altında Neden Su Gelir? Hakkı DUMAN

Çamaşır makinelerinin temel çalışma prensibi çerçevesinde yıkama programı sonrasında suyu su tahliye pompasının oluşturacağı tazyik ile su tahliye hortumu aracılığında dışarıya atılır. Ancak çamaşır makinesinin standart kullanımı sırasında çamaşır makinesinin altından su geldiği görülebilir. Bulgurlu Arçelik Servisi uzman personelleri, profesyonel servis hizmeti almadan önce böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında öncelikli olarak çamaşır makinesinin önündeki sağ altta bulunan su tahliye filtresinin kontrol edilmesini öneriyor. Bunun için alttaki ön kapağın vida ya da tırnaklı olmasına göre uygun açma koşulları ile açılmasından sonra sağ kısımdaki kapağı çevirerek, filtreyi çıkarmalıdır. Hem filtrenin temizlenmesi hem de el yardımıyla çıkartılan yerde herhangi bir yabancı cisim olup, olmadığı kontrol edilmelidir. Çünkü çamaşırlardan gelen madeni para, toka veya fermuar gibi etkenler tıkanıklığa yol açar ki bunun sonucunda makinenin altından su kaçışı söz konusu olabilir. Eğer böyle bir durum mevcut ise çıkartılan yabancı cisim ile sorun çözülür.

Ancak sorun su tahliye filtresinde tıkanma meydana gelmesinden kaynaklı değil ise mutlaka en kısa zaman dilimi içerisinde makineyi bir daha çalıştırmadan önce profesyonel Kavacık Arçelik Servisi merkezine başvuru gerçekleştirilmesi gerekir. Çünkü çamaşır makinesinin altından su gelmesine yol açabilecek hususlar arasında; kazan delinmesi, rezistansın yerinden oynaması, kapı körüklü contasının işlevini kaybetmiş olması ve bağlantı noktalarının gevşemiş olması gibi olasılıklar söz konusu olabilir. Bu tip unsurlarda yaşanabilecek problemler makinenin suyu altından kaçırmasına neden olur.

Söz konusu parçalarda uzman Soğanlık Arçelik Servisi personelleri tarafından yapılacak kontroller ışığında nasıl bir müdahale gerektiği tespit edilir. Yapılan arıza tespit çalışmalarına ilişkin olarak tüketiciye kapsamlı bilgi aktarımı sağlanarak, sorunun çözümü için gerekli olan arıza onarım müdahalelerine dair bilgi verilir. Böylelikle son derece güvenilir bir servis hizmetinden yararlanılması sağlanır. Uzman personeller tarafından gerçekleştirilecek müdahalelerin her biri yerinde servis uygulaması ile uygulanır. Böylelikle gereksiz zaman kayıplarının söz konusu olmaması ve en ekonomik şekilde makinenin altından su gelmesi probleminin giderilebilmesi sağlanabilmektedir. Tüm bu arıza onarım müdahalelerinde parça değişim işlemleri de dahil olacak şekilde 1 yıllık garanti kapsamına alınır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!