Advert
Advert
Advert

GAME INFLUENCER MARKETİNG NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR?

GAME INFLUENCER MARKETİNG NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR?
GAME INFLUENCER MARKETİNG NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR? Hakkı DUMAN

Game influencer marketing hem ülkemizde hem de dünyada giderek yükselen bir dijital reklamcılık yöntemi olarak dikkat çekiyor. Game influencer marketing çatısı altında PC, konsol ve mobil oyunlar için influencer marketing ve reklamcılık faaliyetleri yürütülüyor.

Game influencer marketing faaliyetleri sırasında sosyal medyadaki influencerlar ile ortak projelere de imza atılıyor. Bu bağlamda, iyi planlanmış ve sonuç odaklı birçok sosyal medya game influencer marketing faaliyeti her geçen gün yeni e spor oyunları tanıtımına katkı sağlıyor. Bununla birlikte twitch ve youtube gibi video online video paylaşım platformlarındaki „gamer”lar ile de ortak yapılan çalışmalar neticesinde özellikle yeni üretilen oyunların ilk oyuncuları ile buluşması sağlanıyor.

GAME INFLUENCER MARKETING STRATEJİLERİ VE KURULACAK ORTAKLIKLAR

Game influencer marketing stratejileri  kapsamında hem oyun üreticileri hem de influencer hesapları belli kazanımlar elde edebiliyor. Bu noktada, oyun yapımcıları yüzbinlerce takipçi tarafından izlenen influencer hesapları üzerinde büyük bir oyuncu kitlesine yeni oyunlarını tanıtma fırsatını bulurken, influencer hesap sahipleri de bu yapımcılardan sağladıkları maddi gelirler ile kendi projelerinde ileri adımlar atacak finansmanı sağlayabiliyor.

Özellikle YouTube üzerinde game influencer marketing imkanları her geçen gün daha verimli hale geliyor. „Gaming” etiketi ile paylaşılan videolar ve bu temaya sahip kanallar sürekli olarak takipçilerine yenilerini ekliyor. Bu noktada en büyük patlamanın da Minecraft oyunu üzerinde geçekleştiğini görmek mümkün. YouTube üzerinden yayın yapan ve oyun oynama teması üzerine kurulmuş kanallar Türkiye ve dünyada milyonlarca aboneye ulaşmış durumda. Bu da game influencer marketing alanında YouTube ve YouTuber Gamerların ne denli önem kazandığının somut bir göstergesi.

BİR SAAT İÇİNDE YÜZBİNLERCE İZLENME SAYISINA ULAŞAN YOUTUBE KANALLARI

Örnek vermek gerekirse; VanossGaming, Markiplier, Jacksepticeye, DanTDM vb. kanalların dünya çapında yayın yaptığını ve 20 milyon üzerinde takipçi sayısına ulaştıklarını görmek mümkün. Bu durumda özellikle yeni çıkan oyunlar için yapılacak olan game influencer marketing faaliyetleri açısından henüz ilk saatlerde yüzbinlerce video izlenmesine ulaşma potansiyeline sahip olan bu kanallar ve benzerleri hayati öneme sahip olabiliyor.

Bir oyunun ilk dönemlerinde yapacağı patlamayı sağlamak için doğru stratejiler ve iyi bir planlama yapmak şart. Bu noktada, doğru planlanmış ve etkili stratejilerle yürütülen bir game influencer marketing faaliyeti ile yeni çıkan oyunların henüz ilk dönemlerinde yerlerini sağlamlaştırması mümkün olabiliyor.  

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!