Advert
Advert
Advert

Youtube Reklamları Artık Daha Zor Geçilecek!

YouTube’un reklam biçimleri arasında yer alan atlanamayan reklamlar ile ilgili çalışmalar artırıldı.

Youtube Reklamları Artık Daha Zor Geçilecek!
Youtube Reklamları Artık Daha Zor Geçilecek! Hakkı DUMAN

YouTube’un reklam biçimleri arasında yer alan atlanamayan reklamlar ile ilgili çalışmalar artırıldı. Son olarak da yapılan açıklamaya nazaran belirli yayıncılar ile birlikte kullanılabilen geçilemeyen reklamlar, daha fazla YouTuber ile birlikte kullanılmaya devam edecek. Nitekim 5 saniye sonra geçilebilen reklamların popüler olmasına rağmen Google’ın daha fazla gelir getiren geçilemez biçime daha çok önem vermeye başladığını söylemek mümkün.

Bu süreçte 30 saniyelik reklamların video adım atarında ve video aralarında kendini gösterdiğini söylemek gerekiyor. Kimi vakit da 1 dakikanın üzerinde geçilmeyen örnekler ile karşılaşmak mümkün oluyor. Bu durumda seyirciler genelde AdBlock doğrusu reklam engelleme servislerini tercih ederken, videoyu terk etmeyi veya sayfayı yenileme yoluna gidiyor. Daha önce de ifade edildiği üzere kullanıcı deneyimi için kötü bir adım olarak değerlendirilen uzun soluklu reklam sisteminin, uzun vadede nasıl bir tesir oluşturacağı da merak konusu haline gelmiş durumda.

Her ne kadar izleyiciler için çok da iyi bir deneyim sunmuyor olsa da söz mevzusu bu reklam biçimi Google’a daha çok gelir getirecek. Bununla birlikte bu kapsamda reklamları gösterilen YouTuber gelirleri de dafa fazla artış göstereceği gibi reklamı atla butonu daha zarif biçimde yine aynı konumda yerini alacak. YouTube Premium tarafında beklenen ilgi ve üye sayısı yakalayamayan Google, anlaşılan o ki ücretsiz servisinin reklamlarını artırmanın üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!