Advert
Advert
Advert

Çaykur Rizespor'un Kayserispor ile 30. randevusu

Spor Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor, deplasmanda karşı karşıya geleceği Kayserispor ile 30. randevusuna çıkıyor.

Çaykur Rizespor'un Kayserispor ile 30. randevusu
Çaykur Rizespor'un Kayserispor ile 30. randevusu admin

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 5. Haftasında Büyükşehir Belediye Kadir Has Stadında karşılaşacak olan Kayserispor ile Çaykur Rizespor, tarihlerinde 30. randevuya çıkacaklar.

Bugüne kadar 29 kez karşı karşıya gelen ekiplerden Sarı-Kırmızılı Kayserispor'un 12, Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor'un 9 galibiyeti bulunuyor. 8 maçta ise rakipler sahadan beraberlikle ayrıldılar.

Bugüne kadar Çaykur Rizespor rakip kaleye 26 gol gönderirken, rakip Kayserispor ise Yeşil-Mavili kaleye 38 gol gönderdi. 1979 yılında karşı karşıya gelen ve 1-1'lik beraberlikle biten müsabaka ile başlayan 37 yıllık mücadelede, bugüne dek yapılan 29 maçta Kayserispor’un rakibine üstünlüğü göze çarpıyor.

Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, 2000 yılında 3-1'lik elde ettiği galibiyetten sonra Kayseri deplasmanında 14 yıldır kazanamadığı şanssızlığını 12 Nisan 2014 tarihinde 2-0'lık galibiyetle bozmuştu. O sezon Kayserispor ligden düşerken, iki takım en son geçen sezon yine Süper Lig'de 2 maça çıktılar ve bu iki maç da 0-0 berabere tamamlandı.

9 günde 3. maç

Çaykur Rizespor geçen hafta Cumartesi günü deplasmanda Sarı-Kırmızılı Galatasaray ile ligin 4. Hafta karşılaşmasında mücadele etmiş ve sahadan 2-0 mağlup ayrılmıştı.

Hafta içi Çarşamba günü ise Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur eleme karşılaşması için Manisa deplasmanında Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelen Çaykur Rizespor, rakibini 4-2 mağlup ederek bir üst tura yükselmişti.

Yarın saat 13.30'da Kayserispor deplasmanında 9 gün içinde 3. maçına çıkacak olan Çaykur Rizespor, en son 11 Eylül tarihinde evinde oynadığı karşılaşmadan 20 gün sonra 1 Ekim'de kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş ile maça çıkacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!