Advert
Advert
Advert

Kalkavan, Rizespor'un tutuklu avukatları hakkında konuştu

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, geçtiğimiz günlerde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Rizespor'un 2 avukatıyla ilgili açıklama yaptı.

Kalkavan, Rizespor'un tutuklu avukatları hakkında konuştu
Kalkavan, Rizespor'un tutuklu avukatları hakkında konuştu admin

Haber: Turgay AYHAN

Geçtiğimiz 28 Ağustos tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’cü darbe soruşturması kapsamında 12 avukat ve bir mali müşavir gözaltına alınmış ve ardından aralarında Çaykur Rizespor Kulübü Avukatları H.M. ve A.Y.'nin de bulunduğu 12 avukat tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulmuştu.

Akhisar Belediyespor takımı ile Rize'de oynanan Spor Toto Süper Lig'in 3. Hafta karşılaşması öncesi Rize'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, tutuklanan 2 avukat ile ilgili açıklama yaparak, bu avukatlara verilen tüm yetkilerin iptal edildiğini ve suçları varsa cezasını mutlaka çekeceklerini söyledi.

Sempatizan olmayan çok az insan bulursunuz

17-25 Aralık sonrası ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrasını ayıran Başkan Kalkavan, "15 Temmuz sonrası Türkiye çok farklı bir yere gitti. 17-25 Aralık sonrası da var ama 15 Temmuz sonrası çok daha farklı. 17-25 Aralık öncesi o yapıya sempatizan olmayan çok az insan bulursunuz. En üstten en alta kadar fark etmiyor. 17-25 Aralık dönemini bir ihbar olarak kabul edersek, bundan sonra 15 Temmuza kadar geçen bir süre vardı, çok ciddi mücadelemiz oldu. Belki iş adamları olarak en ağır konuşanlardan bir tanesi de bendim. Ancak 15 Temmuz’dan sonra hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir boyuta gelindi." dedi.

Yetkilerin tamamını iptal ettik

Tutuklanan avukatlarla ilgili Başkan Kalkavan, "Bu arkadaşlar şahsen tanıdığımız, sevdiğimiz, güvendiğimiz arkadaşlarımızdır. Şahsen tanırım, iyi insanlardır. Bazen şok geçiriyorsunuz. Etrafımızda olup da ‘Yok canım’ dediğimiz çok insan oldu. Açık söyleyeyim ki kimin ne olup olmadığını da bilmiyorum. Çünkü bu örgütün en büyük özellikleri çok iyi gizlenmeleridir. Gönül ister ki böyle bir şeyin içinde hiç kimsenin olmasın. Tutuklanmış olmalarına rağmen inşallah daha sonrasında belli bir şeyleri çıkmaz. Biz bu gelişmenin üzerine, bu kişilere verdiğimiz yetkilerin tamamını iptal ettik. Yapabileceğimiz tek şey budur. Biz kendi içimizde bütün çalışanlarımızın secerelerini çıkardık. Ama terör örgütü üyesi midir, değil midir onu biz belirleyemeyiz. Yapabileceğimiz ilişkimizi kesmektir, gerisi hukukun, mahkemelerin işidir." dedi.

Çok dikkatli olmak lazım

Çok dikkatli olunması gereken bir süreçten geçildiğini belirten Kalkavan şunları söyledi; "Şu anda hem insan olarak hem Müslüman olarak en tehlikeli durum; gerçekten bu terör örgütü içinde olmayan insanların o damgayı yemesidir. Bütün hayatı kararıyor. Ailesini, geleceğini, çocuklarını etkiliyor. Çocukları vatan haininin çocukları oluyor. Onlara karşı her kapı kapanıyor. Çok dikkatli olmak lazım. Öyle bir etiket yapıştırılıyor ki, Türkiye’de yaşama şansları bu insanların kalmıyor. Akılları varsa terk etmek zorundalar. Çünkü iş bulmaları da zor. Hepimiz o kişiler başvurduğunda, ‘Bakın bakalım o listede var mı’ diye değerlendireceğiz.

Neyse cezaları çeksinler

Burada herkeste olan bir duygu var, ‘Evet yapmıştır” şeklinde. Her insanın kötüyü öncelikle alma doğasında var. Kötülükler pirim yapıyor, herkesin ilgisini o çekiyor. Dedikodunun temeli de budur. İyi şeylerin dedikodusunu kimse yapmaz, hep kötülüklerin yapar. Bir tanıdığınızın, sevdiğiniz içeri girip ceza alması mı daha iyidir, almaması mı? Ama çoğu insan dostu bile olsa, ‘Hmm yapmıştır, o yüzden zenginleşti’ diyebiliyor. ‘Yok ya hayır, yapmamıştır’ diyebilen çok az insan görürsünüz. Tamam gerçekten bu işin içinde olanlara sıfır merhamet uygulanmalıdır. Neyse cezaları çeksinler. Avukatlarımız için de aynı şey geçerli, o örgütün içindeki kıstaslara girmişlerse cezalarını çekeceklerdir."

Bizde barınması söz konusu değildir

"Bizler ve kulübümüz FETÖ yapılandırmasıyla bağdaştırılmasın" diyen Başkan Metin Kalkavan sözlerini şöyle tamamladı; "Bizim kulübümüzde, yönetimde olsun, çalışanlarda olsun, teknik kadroda olsun, bu tür bir yapılanmanın barınması söz konusu değildir. Bu durumla ilgili de gereğini yaptık ama bizim tespit edebileceğimiz bir şey de değildir. Kurumların korunup kişilerin cezalandırılması lazım. Bu anlamda rakiplerin birbirlerini karaladıklarını, sahte ihbarların da geldiğini görüyoruz. İnşallah bu süreci zararsız atlatmaya çalışırız ama çok kolay değil."

Mete: "Rizeli oldukları için tercih ettik"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yönetim Kurulu üyesi Halim Mete ise şunları söyledi; "Bizim 10 civarında avukatımız var. Bunlardan bir tanesi Remzi Kazmaz’dır, bir tanesi de Rize’nin sembolü rahmetli Nihat Mete’nin kızı Elif Mete’dir. Bir arkadaşımız bu haberi yazarken Halim Mete’nin de akrabası olduğunu yazdı. Doğrudur. İkisi de Rizelidir. Biz bu çocukları Rizeli oldukları için tercih etmiştik. Ve bütün işlerimizi takip etmeleri için aylık 5 bin TL ödeme yapıyorduk. Tutuklanmaları, suçlu olduğunu belli etmez. Suçları sabit oluncaya kadar suçsuz sayılırlar. Muhakkak suçlu oldukları taktirde cezalarını göreceklerdir.  17-25 Aralık öncesi geçmişlerinde bir şeyler olmuştur ki önlerine çıkmıştır."

İlgili Haber;

Çaykur Rizespor'un avukatları FETÖ'den tutuklandı

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!