Advert
Advert
Advert

Çaykur Rizespor sporcu ordusu kuruyor

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Aykut Ferah, "20 Amatör spor dalında aktif olarak faaliyet gösteren Kulübümüz, 31 antrenör, bin 28 sporcu ile hedefi doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor." dedi.

Çaykur Rizespor sporcu ordusu kuruyor
Çaykur Rizespor sporcu ordusu kuruyor admin

Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Dağcılık, Halter, Hentbol, Judo, Kano, Karate, Rafting, Masa Tenisi, Okçuluk, Tenis, Voleybol, Yelken, Yüzme, Satranç ve Kick-Boks olmak üzere 20 amatör spor branşında faaliyetlerini sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kulüp Basın Sözcüsü Aykut Ferah, "Faaliyet sürdürülen branşlarda en küçük temel eğitim gruplarından başlanarak alt yapının sağlam temellere oturtulması planlanmış olup, bu bağlamda antrenör ve sporcu bağdaştırması yapıldı. Sporcularımızın çalışmalarda kullanmaları için her türlü spor malzemesi kulüp imkanları dahilinde en iyi şeklide temini sağlanıyor." dedi.

Çaykur Rizespor'un sporu tabana yaymak ve yaygınlaştırmak için amatör spor dallarında yaptığı bu atılımla sporcu ordusu yarattığını belirten Ferah, "Artık elit sporcular yetiştirme adına da yavaş yavaş çıtayı yükseltmeye başlayan kulübümüz, taban birliklerindeki sporcularımıza örnek olacak milli sporcularla görüşerek, bu bağlamda Avrupa Şampiyonu milli kick-boksçu Yahya Alemdağ’ı bünyesine kattı." dedi.

Çaykur Rizespor'un amatör dallarda ilk kez üst düzey bir ligde yer alacağını belirten Ferah, "Bunun için pilot branş olarak Voleybol’u seçtik. Burada mevcut sporcu durumu ve çalışmalardaki özveriler önemli oldu. Voleybol branşında Bayanlar 2. ligine katılım için her türlü işlem tamamlandı. Artık fikstür çekimini bekliyoruz. Yaş ortalaması 16 olan takımımızın büyük çoğunluğu Rizeli olup tamamı Rize’de ikamet etmektedir." dedi.

Ferah sözlerini şöyle tamamladı; "Amatör spor dallarımızın kuruluşundan bu yana Judo, Kano, Atletizm, Rafting ve Bisiklet branşlarında birçok Ulusal başarıya imza atan kulübümüz ayrıca Judo ve Raftingte Uluslararası derecelerde elde etmiştir."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!