Advert
Advert
Advert

Milli kick boksçu Yahya Alemdağ Çaykur Rizespor'da

Çaykur Rizespor, Kick-Boks Avrupa Şampiyonu Yahya Alemdağ ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

Milli kick boksçu Yahya Alemdağ Çaykur Rizespor'da
Milli kick boksçu Yahya Alemdağ Çaykur Rizespor'da admin

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Sportif Başkan Yardımcısı Arslan Kalkavan, Yönetim Kurulu Üyesi Sadullah Köse ve 2014 yılında büyükler kick boks Avrupa Şampiyonu olan milli boksçu Yahya Alemdağ katıldı.

Kalkavan, burada yaptığı konuşmada, kulübün amatör spor dallarında başarılı bir sporcuyu daha bünyesine kattığını söyledi.

Çaykur Rizespor'un futbol ağırlık olmak üzere büyük bir spor kulübü olma yolunda ciddi adımlarla ilerlediğini ifade eden Kalkavan, "Yeni yapılanma kapsamında amatör spor dallarda futbolun dışında 1128 sporcuya ulaşmış bulunmaktayız. 20 spor dalında yaklaşık 24 antrenörümüzü istihdam ettik." dedi.

Yahya Alemdağ ise spor yaşantısına 14 yaşında başladığını belirterek, "Çeşitli Avrupa Şampiyonları'nda derece aldım. Uluslararası yarışmalarda da şampiyonluklarım var. 16 defa da Türkiye Şampiyonu oldum. Çaykur Rizespor gibi büyük kulüpte olmam beni ayrıca mutlu ediyor. Çaykur Rizespor'un amatör sporlara el atması ve branşların gelişmesi için katkıda bulunması benim gibi sporcu kardeşlerimin önünü açacaktır." diye konuştu.

Kariyerinde dünya şampiyonluğu olmadığını ifade eden Alemdağ, "Dünya ikinciliğim var. İnşallah Çaykur Rizepsor adına kariyerime de bir dünya şampiyonluğunu eklemek istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Alemdağ 3 yılık sözleşmeyi imzaladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!