Advert
Advert
Advert

Rize'de taşımacılıkta son nokta

Rize'nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesinde, belediye önündeki bambu ağacından yapılan kameriye, yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Kültür Merkezi binası önüne ilginç bir yöntemle taşındı.

Rize'de taşımacılıkta son nokta
Rize'de taşımacılıkta son nokta admin

Madenli Beldesinde Mustafa Kasarcı tarafından 6 ay önce belediye binası önünde bambu ağacından inşa elden kameriyenin, yapımı tamamlanan Kültür Merkezi binası önüne taşınmasına karar verilince, kameriyenin zarar görmeden taşınması için çare arandı.

Vidalı olduğu için sökülemeyen, vinçle taşınması halinde zarar göreceği göz önüne alınan yaklaşık 1.5 ton ağırlığındaki kameriyenin taşınması için belediye çalışanları Sinan Şişman ve Hızır Aslan'ın aklına farklı bir yöntem geldi.

Su şebeke hatlarında kullanılan kalın plastik boruları ortadan ikiye ayıran işçiler, 5'er metrelik 4 boruyu halatlarla birbirine bağladıktan sonra, kameriyenin ayaklarının altına yerleştirdi. Halatın diğer ucu ise iş makinesinin kepçesine bağlandı. Geri manevra yapan iş makinesi ile kızaklanarak sürüklenen kameriye karayolundan yaklaşık 200 metre taşınarak yeni yerine götürüldü.

Kameriyeyi arkadan iterek taşımaya yardımcı olan işçiler, 'Karadeniz usulü, başka yerde bulamazsınız' anonsu ile kayda aldıkları kameriyeyi taşıma görüntülerini sosyal medyada paylaştı ve büyük ilgi gördü.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!