Advert
Advert
Advert

Rize Street Workout Yarı Finale hazırlanıyor

Yetenek Sizsiniz yarışmasında sergiledikleri Street Workout gösterisiyle adlarından söz ettiren ve yarı finale yükselen Rizeli gençler, yarı final için çalışmalarını sürdürüyor.

Rize Street Workout Yarı Finale hazırlanıyor
Rize Street Workout Yarı Finale hazırlanıyor admin

Haber: Turgay AYHAN

Rize'de yaşları 17 ila 20 arasında değişen ve Kişinin kendi vücut ağırlığıyla yaptığı vücut geliştirme çalışmaları olarak adlandırılan “Street Workout” sporunu yapan gençler, TV8 ekranlarında yayınlanan Yetenek Sizsiniz yarışmasında 2. Turu da başarıyla geçerek yarı finale yükseldiler.

2 yıl önce kendi imkanlarıyla başladıkları sporu geliştirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren ve 20 kişilik bir grup haline gelen Rize Street Workout grubu, Belediye Başkanı Reşat Kasap'tan talep ettikleri parkurlarına 2015 yılı Eylül ayı içinde kavuşmuşlardı. Başkan Kasap gençler için sahil şeridinde bir parkur hazırlatarak düzenlenen açılış töreninin ardından gençlerin hizmetine sunmuştu.

Daha önce sokaklarda ve salonlarda bu sporu yaparak kendilerini geliştirmeye çalışan gençler, kurulan parkurun ardından çalışmalarına hız vererek Yetenek Sizsiniz yarışmasına başvurmuşlardı. Aralık ayı içinde yarışmanın ilk turuna katılan Şükür Demet, Hüsrev Uzun, Cemal Getir ve Celal Getir (İkizler) isimli 4 genç, jüri üyelerinden 3 evet alarak ve bir sonraki tur için Rize Çayı getirmeleri koşuluyla ikinci tura yükselmişlerdi. İkinci turda seyirci oylarıyla yüzde 93 oranında oy alıp ikinci sırada yarı finale yükselen gençler, aylardır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'in katkılarıyla çalışmalarını sürdürüyor.

2 YILDA ÇOK YOL KATETTİLER

Rize Street Workout grubunun aslen İyidereli olan 17 yaşındaki üyesi Şükür Demet, İMKB Endüstri ve Teknik Lisesi 12. Sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürüyor. 3 kardeşli ailenin tek erkek çocuğu olan Şükür, 2 yıl önce Yetenek Sizsiniz yarışmasından gördüğü bu sporu internet üzerinden araştırarak çalışmalara başladı.

Şükür Demet; "Selim isimli arkadaşımla sahilde kendi imkanlarımızla çalışmalara başladık. Kısa bir zaman sonra İkizler (Cemal ve Celal Getir), bize facebook üzerinden ulaştılar ve aramıza katıldılar. Gördüğümüz hareketleri uygulamaya çalıştık, zamanla kendi geliştirdiğimiz hareketler oldu. İnternet üzerinde paylaşımlarımızı gören yeni arkadaşlar da aramıza katıldılar. En son Hüsrev bir arkadaşıyla aramıza katıldı. Sayımız artınca daha rahat hareket edebileceğimiz bir yer aradık. İtfaiye müdürlüğünün arkasında barfiks alanları vardı. İzin istedik ve ekip olarak burada çalışmayı sürdürdük." dedi.

Sayıları çoğaldıkça ve alan ihtiyacı arttıkça bir önceki Belediye Başkanı olan Halil Bakırcı döneminde parkur taleplerini dilekçelerle belediyeye ilettiklerini ancak geri dönüş alamadıklarını belirten Şükür, sahildeki parkurun yapılması sürecinde Başkan Reşat Kasap'a nasıl ulaştıklarını anlatması için sözü Hüsrev'e bıraktı.

PARKURDAN YETENEK SİZSİNİZ'E

Aslen Kendirli Beldesinden olan ve Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Hüsrev Uzun da 3 kardeşli ailenin en büyük tek erkek çocuğu.

Yetenek Sizsiniz yarışmasının eski sezonlarında yarışan Kaya Adamları görerek bu spora yöneldiğini belirten Hüsrev, "Üst komşumuz ve aynı zamanda çocukluk arkadaşım olan Fatih ile birlikte Kaya Adamların hareketlerini yapmaya çalışarak başladık. Şükür, 9. sınıfta İmam Hatip okulundaydı sonradan okul değiştirdi ama tanıyordum onu. Onun da bu hareketleri yaptığını öğrenince biz de ekibe dahil olmuş olduk. Parkur için bu sporu tanıtan raporlar hazırladım ve dilekçeler yazarak belediyeye başvurduk. Okulumuzda 18 Mart için tiyatro gösterimi vardı. Başkan Kasap da gösterimize gelmişti ve gösteri sonrası düzenlediği yemekte hazırladığım dosyayı Başkana sundum. Çok olumlu karşılayınca talebimizi 7 ay içinde parkurumuzun yapımı gerçekleşti." dedi.

Parkur açılışıyla ilgili çıkan haberlerin ardından Terzi Apo ağabeylerinin Yetenek Sizsiniz'e katılmalarını tavsiye ettiğini belirten Hüsrev, "Kendimizi yeterli görmüyorduk ve pek sıcak bakmadık bu fikre ama yine de Şükür başvuru yaptı internetten. Aradan 2 ay geçmişti ve herhangi bir ses çıkmayınca biz de ümidimizi yarışmadan kesmiştik ki arandık" dedi.

AKSİLİKLER PEŞLERİNİ BIRAKMADI

O dönem bir düğün salonunda garsonluk yapan Şükür süreci şöyle anlattı: "Telefon numarası olarak çalıştığım yeri vermiştim. Patronumuz Barış Abi, Yetenek Sizsiniz'den aradıklarını söyleyince çok mutlu oldum. 2 gün sonra Trabzon elemelerine katılacağımızı söyledi. Hemen ekibi toparlamaya koyuldum. Parkur açılışında gösteri yaptığımız 2 arkadaşımız katılamayacağını söyleyince Hüsrev ile tek başıma kaldım. Tek başımıza gitmeyelim dedik ama yine de elemeden bir gün önce hazırlanmaya koyulduk."

Başlarına gelmeyenin kalmadığını belirten Hüsrev ise eleme gününün gecesi yaşadığı talihsizlikleri şöyle anlattı; "Önce babam Trabzon'daki elemelere gitmeme izin vermedi. Amcamı araya soktuk ve amcam babamı ikna edince izni koparmış oldum. Gece müthiş bir karın ağrısı başladı ve ateşim yükseldi. Gece ikiye kadar evde kıvranınca hasteneye kaldırıldım. Meğer zehirlenmişim. Sabaha kadar hastanede kaldım. Şükür sabah arayınca inanmadı hastanede olduğuma. Uykusuzdum, elemeye gidecek hiç halim yoktu. 1 saat uyku uyudum ve bu kez annemi de ikna ederek elemeye geçtik"

Trabzon'daki ön eleme turunda Hüsrev'in rahatsızlığından dolayı çok iyi bir performans sergileyemediklerini söyleyen Şükür, "Elemeden yaklaşık 2 hafta sonra 1. tur için çağırıldık. 15 gün kadar bir zamanımız vardı ve hemen hazırlıklara başlayalım dedik. Ekibimize Cemal ve Celal Getir kardeşler dahil oldu. Ama bir gün telefon geldi ve 2 gün içinde yarışmaya katılmamız söylendi. Daha kendimizi hazır hissetmiyorduk. Bu yüzden Cemal ve Celal vazgeçtiler yarışmaya katılmaktan. Hakan Hocamız ikizleri ikna etti ve 2 gün boyunca hazırlanmamızda yardımcı oldu. Devrim hocamız da müziklerimizi yaptı ve 1. tura katıldık." dedi.

PERFORMANSLARI GÖZ DOLDURDU

Yarışmanın birinci turunda sergiledikleri performansla büyük bir beğeni toplayan Rize Street Workout grubu, Ali Taran, Eser Yenenler ve Seda Bakan'dan oluşan jüri üyelerinden 3 evet aldılar. Yarışmanın zor beğenen ismi Ali Taran'ın da takdirlerini toplayan ekibe, Jüri Üyesi Seda Bakan ise bir sonraki turda Rize Çayı getirmesi ön koşuluyla evet dedi.

İkinci tur hazırlıklarının çok daha zor olduğunu söyleyen Hüsrev, "Biz okuldan dörtte çıkıyorduk İkizler ise üçte okula gidiyorlardı. Bu yüzden bir arada çalışma imkanımız olmayınca sabah beşte kalkıp idman yapmaya başladık. Havanın da kış olmasından dolayı parkura gidemiyorduk. Sağolsun Gençlik Spor İl Müdürümüz Mustafa Çelik, sabahın 4-5'inde idman yapabilmemiz için Gençlik Spor İl Binasındaki jimnastik salonunu açtırıp çalışma yapmamıza fırsat sağladı." dedi.

İkinci tur için yaklaşık 1 ay boyunca hafta içi her sabah 5'te kalkıp idman yaparak sıkı hazırlandıklarını belirten Şükür ise, "İkinci turda seyirci oylaması vardı. Hareketlerimiz yine çok beğenildi ama oylamada yarı finale yükselecek ilk 3 sıraya yerleşmenin heyecanını yaşadık. Yüzde 93 gibi bir oy aldık seyircilerden ve ikinci sırada yarı finale yükseldik. Birinci de yüzde 94 oy aldı. Henüz ikinci tur televizyonda yayımlanmadı. 2 aydır ara verilmiş durumda ve biz de merakla performansımızı izlemeyi bekleyerek yarı final için çağırılacağımız günü bekliyoruz." dedi.

HEDEF HEP BİRLİKTE "BESYO"

Grubun ikiz kardeşleri olan Cemal ve Celal Getir 20 yaşında ve aslen Çiftekavak Uzunköylüler. 5 kardeşli ailenin en küçükleri olan İkizler, internetten gördükleri sporu evde kendi kendilerine denemeye başladılar.

Aynı zamanda folklor ekibinde de yer alan ve bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında bir çok derece elde eden Cemal ve Celal Getir Kardeşler; "2 yıl önce hep beraber bu sporu yapmaya başladık ama biz daha sonra ara verdik. Yetenek Sizsiniz yarışması için yeniden bir araya geldik ama 2 günde hazırlanamayacağımızı düşündük. Hüsrev ve Şükür idmanlıydı ama bizde biraz hamlık oluşmuştu. Bu yüzden katılmak istemedik ama ikna edildik. İyi ki de ikna edilmişiz ve katılmışız. Tabii bizim için çok zorlu oldu hazırlık süreci. Sabahları workout idmanı, öğlen folklor idmanı, akşama doğru ise okula gidiyorduk. Aynı zamanda hafta sonları da bir fast food firmasında çalışıyoruz. Yoğun, yorucu ve zorlu bir süreç geçirdik" dediler.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde ikinci öğretim okuyan ve 5 yıl önce Halk Eğitim Merkezinde folklora başlayarak ardından Gençlik Merkezi folklor ekibinde yer alan İkiz kardeşler Cemal ve Getir, aynı zamanda RTEÜ’nün de folklor ekibi içinde yer alıyorlar.

Yarışma için okula ara verdiklerini belirten ikiz kardeşler, "Yarı final için daha iyi hazırlanmak istedik ve bu yüzden okulu dondurduk. Sabah 5'lerde idmana gitmek zorunda kalmıyoruz artık. Yarı final için 8 tane hareket hazırladık. Aynı zamanda Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) sınavlarına hazırlanıyoruz. Hedefimiz hep birlikte aynı okulu kazanmak ve birlikte okulumuzu bitirip gelecekte bu sporu geliştirerek daha fazla genci aramıza katmak" diye konuştular.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!