Advert
Advert
Advert

Çaykur Rizespor'da yine bir hakem katliamı

Spor Toto Süper Lig'in 29. Hafta karşılaşmasında evinde Osmanlıspor'u konuk eden Çaykur Rizespor, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Çaykur Rizespor'da yine bir hakem katliamı
Çaykur Rizespor'da yine bir hakem katliamı admin

Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde Ankara deplasmanında 86'ncı dakikada 1-0 mağlup ettiği Osmanlıspor'a bu kez kendi evinde 83'üncü dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu.

Maçın 74'üncü dakikasında ceza alanı içinde oluşan karambolde karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek, savunmada Szukula'nın topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle önce penaltı kararı verdi. Daha sonra ilave yardımcı hakemle görüşen Göçek, kararını iptal ederek büyük tepki çekti. 83'üncü dakikada ise Osmanlıspor, golü buldu. Delarge'nin sağdan yerden ortasında, Erdal Kılıçaslan topu yakın mesafedeki Rusescu'ya aktardı. Oyuna yeni giren bu futbolcu da gelişine bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek takımının sağadan 3 puanla ayrılmasını sağladı.

Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, bu mağlubiyetle 31 puanda kalırken Osmanlıspor ise puanını 44'e yükseltti. Çaykur Rizespor, 24 Nisan Pazar günü saat 13.30'da oynayacağı 30. Hafta karşılaşmasında, ligin ilk devresinde evinde golsüz berabere kaldığı Torku Konyaspor ile deplasmanda mücadele edecek.

"OYUNA ETKİ EDEN 2 KARAR"

Osmanlıspor'a 1-0 mağlup olan Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında hakem Hüseyin Göçek'i ve yardımcılarını eleştirdi.

"Yediğimiz golde son derece hatalıyız. Taca atsak topu, pozisyon olmayacak, kalabalık durumdaydık. Maçı kaybetmemizin iki tane ana temel nedeni var maalesef, bunun içinde hakem hocamız da var, kusura bakmasın" diyen Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yediğimiz gol bizim hatamızdan doğan bir gol. Top bizim elimizdeyken rakibe verdik, gol yedik ama ondan öncesi var. 50. dakikalarda rakibin stoperleri oyuncumuza taban giriyor, daha önce de sarı kartı var. Net bir taban, benim de gözümün önünde oluyor. Hocam kural oysa ver sarı sonra kırmızı kartı. Sercan'a aynı pozisyonda sarı veriyorsan orada da kartı değerlendireceksin. Olabilir değerlendirmedi ama penaltıyı çaldın niçin iptal ediyorsun? Çizgi hakemiyle istişaresinden sonra iptal etti. Top oyuncunun hem sol hem sağ eline vuruyor. 90 dakika içerisinde oyuna etki eden iki kararı var. Birincisi göstermediği sarı karttan kırmızı kart, ikincisi iptal ettiği penaltı var. Direkt oyuna etki yapmıştır."

KALKAVAN: "KONUŞMUYORUZ, HAKKIMIZ YENİLİYOR"

Maçın ardından konuşan Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan da maçın hakemi Hüseyin Göçek'i sert bir dille eleştirerek; "Efendiliğin bedeli bu olmaması lazım. Bu kadar ağır fatura olmaması lazım. İnatla konuşmamak için haftalardır susuyoruz ama, bu kadarı fazla, bir kişi 7-8 takımın kaderi ile oynuyorlar. UEFA ve Ligde düşmeme mücadelesi içinde olan takımların kaderi ile oynuyorlar. Böyle insanları nasıl FİFA Hakemi yaparlar, ben bunu anlamıyorum. Konuşan kazanıyor bu ligde. Konuşmuyoruz, hakkımız yeniliyor. Penaltıyı verdin, neden iptal ediyorsun! İnsan verdiği karardan döner mi? İlla konuşacak mısınız? Tehdit mi edeceksiniz? Niye ben faturayı ödeyeyim! Bizim hakemlerle bu işler yürümüyor. Küme düşmemeye oynuyoruz, bu maçı alsak rahatlayacaktık. Video hakemi biran önce gelmesi gerekiyor. Yönetim olarak hakemin ismini gördüğümüzde eyvah diyoruz. Hüseyin Göçek, bizi Bursaspor maçında da yaktı. Rize’ye kimin düşman olduğu belli. Kesinlikle art niyet var. Normal bir hata değil, belli hakemler bizi yakıyor. Tamam ilk defa yenilmiyoruz ama, bu hakemlerle olmaz. Bu atamalarla içerideki gladyoya hizmet ediyorlar. Hata yok, kasıt var hemde bir çok maçta kasıt var. Ben şimdi konuştum, ceza verecekler. Ceza verseler ne olur? Konuşmadım da ne oldu!" dedi.

ÇAYKUR RİZESPOR : 0 - OSMANLISPOR: 1

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Hüseyin Göçek xx, Serkan Ok xx, Erkan Akbulut xx

ÇAYKUR RİZESPOR: Itandje x, Orhan x, Viera xx, Oboabona x (Mehmet Akyüz dk. 85 ?), İsmael xx, Koray xx, Sylvestre xx, Sercan x (Deniz Kadah dk. 58 x), Ahmet İlhan x, Nika Dzalamidze x (Murat Duruer dk. 86 ?), Tuszynski x

YEDEKLER: Gökhan, Ümit, Robin, Makiadi

TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

OSMANLISPOR: Ahmet Şahin xx, Muhammet xx, Lukas Szukala xx (Prochazka dk. 77 x), Numan xx, Pinto xx, Musa xx, Mehmet Güven xx, Umar xx, Ndiaye x (Erdal Kılıçaslan dk. 70 x), Delarge Dzon xx, Webo x (Rusescu dk. 80 xx)

YEDEKLER: Hakan Arıkan, Bibal Aziz, Serdar Deliktaş, Okan

TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Akçay

GOL: Rusescu (dk. 83) Osmanlıspor)

SARI KARTLAR: Szukala, Prochazka (Osmanlıspor), Sercan Kaya, Tuszynskı, Ahmet İlhan (Rizespor)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!