Advert
Advert
Advert

RTEÜ'ye Güreşte Türkiye 2.'liği kazandırdı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) öğrencisi Muhammed Mustafa Araboğlu, Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonasında Türkiye 2.'si oldu.

RTEÜ'ye Güreşte Türkiye 2.'liği kazandırdı
RTEÜ'ye Güreşte Türkiye 2.'liği kazandırdı admin

Çorum’da Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonasına 75 üniversiteden yaklaşık bin sporcu katıldı.

Yarışmaya Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni temsilen katılan 5 sporcudan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi olan Muhammed Mustafa Araboğlu, 66 kiloda Türkiye ikincisi olarak üniversitesine gümüş madalya kazandırdı.

Güreşe 12 yaşında Çaykurspor Güreş Takımında başlayan ve hala Çaykurspor kulübüne bağlı olarak turnuvalara katılmaya devam eden 19 yaşındaki güreşçi Muhammed Mustafa, bugüne kadar Minikler Güreş Şampiyonasında Türkiye üçüncülüğü, iki kez Okullararası Türkiye Güreş Şampiyonasında ikincilik, Uluslararası Mehmet Akif Pirim Güreş Şampiyonasında ikincilik ve iki kez Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen Güreş Şampiyonasında Şampiyonluk dereceleri elde etti.

Muhammed Mustafa Araboğlu, Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonasında oynadığı dört maçtan üçünü kazanırken son maçta rakibine mağlup olunca Türkiye Şampiyoluğunu kaçırmış oldu.

Haber: Turgay AYHAN
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!