Advert
Advert
Advert

Ardeşen GSK Türkiye Kupasını kaldırmak istiyor

Hentbol Bayanlar Süper Ligini lider tamamlayarak, adeta tarih yazan Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü (GSK), Türkiye Kupasında da Pazar ve Pazartesi günü yapılacak dörtlü finallerde kazanarak Türkiye Kupasını kaldırmak istiyor.

Ardeşen GSK Türkiye Kupasını kaldırmak istiyor
Ardeşen GSK Türkiye Kupasını kaldırmak istiyor admin

Hentbol’da başarılı bir sezon yaşayan Ardeşen GSK, başarısını kupalarla taçlandırmak istiyor.

27 ve 28 Mart’ta Bursa Nilüfer Spor Salonunda yapılacak olan Türkiye Kupası Dörtlü Finallerinde mücadele edecek olan Ardeşen GSK, iki maçı da kazanıp Türkiye Kupasını kaldırmak istiyor.

Dörtlü Finalle de, Ardeşen GSK ile birlikte Muratpaşa Belediyespor, Kastamonu Belediyespor ve Ankara Yenimahalle Belediyespor ile İzmir Büyükşehir Belediyespor eşleşmesinin galibi mücadele edecek.

ÇAY TV’DEN NAKLEN YAYIN

Kupa mesaisi öncesi çalışmalarını Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Spor salonunda sürdüren Ardeşen GSK’da Teknik Direktörü Hikmet Vurgun, “Önümüzdeki hafta Bursa’da yapılacak olan Türkiye Kupası Dörtlü Finallerinde mücadele edeceğiz. Perşembe günü rakibimiz belli olacak. İlk maçımızı Pazar günü yapacağız. Pazar günü maçı kazanırsak, Pazartesi günü oynanacak olan Final Maçına kupayı kaldırmak için çıkacağız. Bursa’da yaşayan Karadeniz’lileri, Rize’lileri, Ardeşen’lileri bu önemli maçlara destek için bekliyoruz. Takım olarak tamamen kupaya kilitlendik. Kupayı kaldırmak ve şehrimize kupa ile dönmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞU!

Süper Ligi ise lider olarak bitirerek büyük bir başarı gösterdiklerini ifade eden Ardeşen GSK Teknik Direktörü Hikmet Vurgun, “Özellikle lig maratonu bitti. Ligi lider olarak bitirmeyi hak ettik. Takımımız yüksek bir performans gösterdi. Ligi lider bitirmek, statü gereği şampiyon olmak için yeterli değil. Şampiyon olmak için Play-Off’larda mücadele edeceğiz. Ligi lider bitirmek eşleşme ve saha ve seyirci avantajı sağlıyor. Ama taraftarımızın şunu bilmesini istiyorum ki daha yolun yarısını geride bıraktık. Önümüzde kalan kısım, geride bıraktığımız kısımdan çok daha zor olacak. Zorlukları taraftarımızla birlikte aşıp şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

TARAFTAR DESTEĞİ ŞART!

Önümüzdeki süreçte her zamankinden çok taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Vurgun, “Çünkü telafisi olmayan bir sürece giriyoruz. Play-Off’larda oynayacağımız her maçın önemi çok büyük. Yolumuza kayıpsız devam etmek ve taraftarımızın desteği ile hedefe ulaşmak, kupaları kaldırmak istiyoruz. Tüm Türkiye halkı, Ardeşen taraftarının ne kadar centilmen aynı zaman da coşkulu ve ateşleyici olduğunu biliyor ve konuşuyor. Taraftarımızdan takım olarak isteğimiz 5 Mayıs’ta oynanacak olan Final mücadelesine kadar 1 aylık süreç içerisinde sonuna kadar desteklemesi.” dedi.

BAŞARIDAN BAŞARIYA ARDEŞEN GSK

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, Süper Lig'de bu yıl 4. sezonunu yaşıyor. İlk Sezon Ligi 4. Sırada, İkinci Sezon 3. Sırada, 3. Sezon da 3. Sırada tamamlayan Ardeşen GSK, her sezon Şampiyonuluk için Play-Off'larda mücadele etmeye hak kazansa da, yarı finallerde elenmişti. Aynı şekilde; her sezon mücadele ettiği Türkiye Kupalarında da yarı finallerde elenmişti.

Ardeşen GSK, ligi derece ile bitirdiği için Ülkemizi üç defa Avrupa kupalarında temsil etme hakkını elde etti. İlk Sezon Avrupa Challenge Kupasında 8.ci, İkinci Sezon Avrupa Challenge Kupasında 8.ci ve Üçüncü Sezon Avrupa Kupa Galipleri Kupasında ilk 16'da Elenmiştir.

BU SEZON LİG VE KUPADA DOLU DİZGİN

Ardeşen GSK bu sezon, Süper Ligi (Normal Lig) 1. sırada lider olarak tamamlayarak, tarihinde bir ilki başardı. Ardeşen GSK Şampiyon olabilmek için ilk 8'de yer almayı başaran takımlarla Play-Off oynayacak.

Ardeşen GSK, ligi lider bitirdiği için tüm takımlara karşı eşleşme ve saha avantajını elinde bulunduruyor. Örnek olarak, Play-Off Çeyrek Finalinde Ligi 1. sırada bitiren Ardeşen GSK, Ligi 8. sırada bitiren Üsküdar Belediyespor ile eşleşmişti.

Ardeşen GSK, Çeyrek Final rakibi ile yapacağı 3 maçın 2'sini kazanması halinde adını yarı final'e yazdıracak. Ardeşen GSK eğer 2 maçı üst üste kazanırsa 3. maçı oynamaya gerek kalmayacak.

Yarı Final'de ise Ardeşen GS (4-5) eşleşmesinin galibi ile 5 maç yapacak. 5 maçın 3'ünü kazanan final'e yükselecek. Ardeşen GSK eğer ilk 3 maçı da ard arda kazanırsa 4 ve 5'inci maçların oynanmasına gerek kalmayacak.

Final'de de Ardeşen GSK, finalist rakibi ile yarı final'de de olduğu gibi 5 maç yapacak. 3 maçı kazanan ekip lig şampiyonu olacak.

TÜRKİYE KUPASI

Ardeşen GSK Türkiye Kupasında Final-Four'a adını yazdırdı. (Dörtlü Final)

4 takımın mücadele edeceği Final Four tarafsız sahada (Bursa Nilüfer Spor Salonunda) oynanacak. 27 Mart Pazar Günü Ardeşen GSK yarı final rakibi ile tek maç yapacak.

Ardeşen GSK Yarı Final'de maçı kazanırsa finale çıkacak. Diğer yarı finalistlerden kazanan ekiple karşılaşacak. Final'de tek maç olarak oynanacak ve maçı kazanan ekip Türkiye Kupası Şampiyonu olacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!