Advert
Advert
Advert

Futsal'da Rize Şampiyonu Çaykurspor oldu

2015-2016 Futbol Sezonu Rize Futsal Ligi Şampiyonu Çaykurspor Futsal takımı oldu.

Futsal'da Rize Şampiyonu Çaykurspor oldu
Futsal'da Rize Şampiyonu Çaykurspor oldu admin
Haber: Turgay AYHAN

Rize’de bu yıl 4. Kez organize edilen TFF Rize Futsal Ligi final maçında Çaykurspor, rakibi Kopuzlar Vakfı Veliköyspor’u 13-8 mağlup ederek şampiyon oldu.

Bu yıl Türkiye genelinde Rize’nin de dahil olduğu (Adana, Ankara, Bingöl, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Muş, Sakarya, Trabzon, Van ve Yozgat) 20 ilden toplam 123 takım katıldı.

Rize’de 2 grupta toplam 8 takım İl Şampiyonu olmak için mücadele etti. A Grubunda Çaykurspor, Kalecikspor, Rize Belediyespor ve Telekomspor yer alırken, B Grubunda ise Kopuzlar Vakfı Veliköyspor, İl Özel İdarespor, Madenli Belediyespor ve Alipaşaspor futsal takımları mücadele etti. Grup maçları sonunda A Grubunda Çaykurspor, B Grubunda ise Veliköyspor üçte üç yaparak 9’ar puanla gruplarında lider oldular.

İki liderin İyidere Spor Salonunda oynadığı ve Muhammet Ali Metoğlu, Fevzi Uzun, Ali Toraman ve Caner Akay’ın yönettiği final karşılaşmasının normal süresi 8-8 berabere bitti. Beşer dakika uzatmaların oynandığı maçın sonunda Çaykurspor Fatih Horoz (6), Ali Yılmaz (3), Mehmet Kalça (3) ve Oğuzhan İnce’nin attığı golllerde salondan 13-8 galip olarak Şampiyon ayrıldı. Çaykurspor Futsal Takımında ayrıca Faruk Bal, Berkay Karadağ, Furkan Tecimer ve Kalede Mehmet Katmer görev aldı. Maçta Veliköysporlu Tugay Kopuz ve Mücahit Tabak ise kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Karşılaşma sonunda Çaykurspor Futsal Takımına şampiyonluk kupasını Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şube Başkanı ve İyidere Gençlik Spor İlçe Müdürü Ali Çelik ile Kopuzlar Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Hasan Kopuz birlikte takdim ettiler.

ASKF Rize Şube Başkanı Ali Çelik, bu yıl çok çekişmeli bir ligi geride bıraktıklarını söyleyerek, “Her iki grubumuzda da mücadele eden toplam 8 takımımızı tebrik ediyorum. Grup maçları sonunda lider olan iki takımın final mücadelesinde kazanan ve Rize Şampiyonu olan takımımız Çaykurspor’u tebrik ediyorum. Çaykurspor’un, toplam 20 ilin birincisinin katılacağı ve önümüzdeki günlerde tarihi ve yeri belli olacak olan Türkiye Finalleri 1. Grup aşamasında ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Kulübümüze şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu yıl Rize’de 4’üncü kez düzenlenen Futsal Ligi’nde ilk yıl İl Özel İdarespor, ikinci yıl Kopuzlar Vakfı Veliköyspor, geçen yıl ise İl Özel İdarespor ve Kopuzlar Vakfı Veliköyspor birlikte Rize Şampiyonu olarak Rize’yi il dışındaki finallerde temsil etmişlerdi.

askf rize çaykurspor rize futsal ligi veliköyspor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!