Advert
Advert
Advert

Çaykur Rizespor Derneği Mali Kongresini yaptı

Çaykur Rizespor Kulübü Derneği 84. Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Çaykur Rizespor Derneği Mali Kongresini yaptı
Çaykur Rizespor Derneği Mali Kongresini yaptı admin

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 700 delegeden sadece 64'ünün katıldığı Mali Kongreye, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan katılmazken, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da kongrede yer almadı.

Divan Kurulu üyelerinin seçimiyle başlayan kongrede hem kulübün, hem derneğin mali bütçesi okunurken yapılan faaliyetler delegelerle paylaşıldı. Kongrede Divan Kurulu Başkanlığına eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı seçilirken yardımcı üyeliklere Hakan Çemberci, İsmail Kocaman ve Özgür Devrim Güvensoy seçildi.

Amatör branşlara 280 bin TL

Kongrenin başlangıcında Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Kalkavan, Çaykur Rizespor'un amatör branşlarda son 1 yıl içinde katettiği noktayı bir sunum eşliğinde paylaştı. Çaykur Rizespor'un 21 spor dalında tescil yaptırdığını ve 19'unda faaliyete geçtiklerini belirten Kalkavan, 347 lisanslı, 279 lisanssız olmak üzere toplam 626 sporcu ve 26 antrenör ile futbol dışındaki amatör spor branşlarında yerlerini aldıklarını söyledi. Kalkavan 1 yıl içinde amatör spor branşları için 280 bin TL harcama yapıldığını ifade etti.

Taraftar gelirin yarısını götürdü

Kongrede mali raporları paylaşan Çaykur Rizespor Kulüp Başkan Vekili Halim Mete, 2014-2015 Futbol Sezonunda kulüp kasasının 61 Milyon 869 bin TL bütçe ile kapatıldığını, bu bütçenin 58 Milyon 420 bin TL'sinin gelirlerle karşılandığını, 3 Milyonluk kısmının ise banka kredisi ile kapatıldığını ifade etti. Mete, geçen sezon 1 Milyon 300 bin TL gelirin bilet, kombine ve loca satışlarından elde edildiğini ancak taraftarlarca yapılan kötü tezahüratlardan dolayı 608 bin TL ceza ödediklerini ve elde edilen gelirin yarısının bu şekilde harcandığını dile getirdi.

Gelirler ve giderler

Mete kulübün elde ettiği gelirleri, Erkan Kaş transferinden 200 bin TL, Cenk Ahmet Alkılıç transferinden 750 bin TL, İddia'dan 5 Milyon 400 bin TL, Naklen Yayından 34 Milyon 273 bin TL olmak üzere toplam 58 Milyon 420 bin TL olarak sıralarken, kulüp giderlerini ise futbolculara ödenen paralar 42 Milyon 575 bin TL, personel giderleri 1 Milyon 174 bin TL, vergi dairesine 8 Milyon TL, SSK'ya 873 bin TL, uçak masrafları 566 bin TL, otel masrafları 1 Milyon 274 bin TL, Tabancı Futbolcu Fonu için TFF'ye 630 bin TL, güvenlik güçlerine 131 bin TL, futbolcular için kiralanan evler ve demirbaşlar için 2 Milyon 779 bin TL olarak sıraladı.

Toplam borç 27 Milyon

Rize'de Çayeli Bakır İşletmeleri'nden sonra en çok vergi ödeyen ikinci kurum olduklarını ifade eden Mete, 2018 yılına kadar ödeyecekleri 1,5 Milyon TL bir borç olduğunu belirtirken 26 Milyon TL borç ile devraldıkları kulübün bugün itibariyle 32 Milyon 422 bin TL borcunun olduğunu, bu borcun 5 Milyon 200 bin TL'sinin ödenmeyebilir borçlar içinde olduğu için şuan kulübün 27 Milyon 150 bin TL borcunun bulunduğunu ve futbolcuların 100 Milyon TL (33 bin 550 Avro) kayıtlı değeri olduğu için kulübün iyi bir nokta bulunduğunu dile getirdi.

Halim Mete son olarak Rize Belediyesi'ne de seslenerek Çaykur Rizespor Kulübünden tabela vergisi ve su parası gibi ücretlerin minimum seviyede alınması noktasında talepte bulunurken Kurul, yönetim kurulu faaliyet raporu, mali raporlar, 2016 yılı tahmini bütçe, denetim kurulu faaliyet raporları ve mali raporların ibra edilmesinin ardından tamamlandı.

Haber: Turgay AYHAN
çaykur çaykur rizespor rizespor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!