Advert
Advert
Advert

Rizeli Tekvandocu Türkiye 7.'si oldu

Rizeli Tekvandocu Aydın Aksoy, Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'da Türkiye 7.'si oldu.

Rizeli Tekvandocu Türkiye 7.'si oldu
Rizeli Tekvandocu Türkiye 7.'si oldu admin

Antalya'nın Alanya İlçesinde düzenlenen Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'na, 70 ilden 550 kadın, 900 erkek sporcu katıldı.

Yarışmaya Rize'den katılan ve tekvandonun yanı sıra kano ve rafting dallarında da başarıdan başarıya koşan Milli sporcu Aydın Aksoy, +87 kilo kategorisinde Türkiye 7.'si oldu ve Uluslararası Turkish Open Turnuvasına katılmaya hak kazandı.

Üniversiteler arası Tekvando Şampiyonasında Erkekler Türkiye 6.'lığı derecesi elde eden Aydın Aksoy'un, 2008 yılından bu yana rafting branşında Türkiye Şampiyonluğu, akarsu kano branşı C1 ve K1 stilinde Türkiye Şampiyonlukları bulunuyor. Bu iki branşda da A milli sporcu olan Aksoy, Türkiye'yi yurtdışında bir çok turnuvada temsil etti.

Aksoy şimdiye kadar R6 Türkiye Rafting Şampiyonasında Türkiye 2.'liği (Antalya), 2014 yılı içinde R4 1. Ayak Türkiye Rafting Şampiyonasında Türkiye 2.'liği (Düzce), R4 2. Ayak Türkiye Rafting Şampiyonası 1.'liği (Erzurum), R4 Avrupa Rafting Şampiyonasında 10.'luk (Slovakya), 2013 yılı içinde Kano Bahar Kupası K1 BE stilinde 4.'lük (Artvin) Kano Slalom Türkiye Şampiyonasında 4.'lük (Artvin), Türkiye Tekvando Şampiyonasında +87 kiloda 7.'lik (Antalya), Üniversiteler arası Türkiye Tekvando Şampiyonasında 5.'lik (Bartın), 2012 yılı içinde Üniversiteler arası Türkiye Tekvanda Şampiyonasında 5.'lik (Ordu), R6 Rafting Türkiye Şampiyonasında 3.'lük (Rize), 2011 yılı içinde Kano Slalom Bahar Kupası K1 stilinde 3.'lük (Trabzon), Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonası K1 1000 Metrede 2.'lik (Marmaris), Türkiye Kürek Şampiyonası 2000 metrede 2.'lik (Sinop). Ayrıca 2010 yılı içinde Burdur ve Kırşehir'de düzenlenen Deniz Kanosu Yarışlarında 1.'lik, Rize ve Malatya'da düzenlenen Rafting R4 Yarışlarında 1.'lik dereceleri elde etti.

Antalya'da düzenlenen Büyükler Türkiye Tekvando Yarışmanın finalinde 62 kilo kadınlarda Ankara Ego Spor'dan Tuğba Ayva 1'inci, Ankara Büyükşehir Belediyespor'dan Yaprak Eriş 2'nci, Bursa Spor Kulübü'nden Elif Kalem ise 3'üncü oldu. Erkekler 74 kiloda İstanbul Büyüşehir Belediyespor'dan İlker Tanrınıan 1'inci olurken, aynı kulüp sporcusu Rıdvan Akın 2'nci, İzmir Bayraklı Belediyespor'dan Samet Gökmen ise 3'üncü oldu. Artı 87 kilo erkeklerde Konya Selçuklu Belediyespor'dan Talha Bayram 1'inci olurken, Ankara İlbankspor'dan Kaan Kılıç 2'nci ve Gaziantep Polis Gücü Spor'dan Serdar Gezici 3'cülüğü elde etti.

Kaynak: Okur53

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!