Advert
Advert
Advert

Rizeli sürücüden buzlanmaya çözüm

Rize Belediyesi’nin kar temizleme ve buzlanmaya karşılık yapılan çalışmalarda yetersiz kalışı Rize’de sürücülere zor anlar yaşatmaya devam ederken vatandaş kendi çözümünü, kendisi üretiyor.

Rizeli sürücüden buzlanmaya çözüm
Rizeli sürücüden buzlanmaya çözüm admin

Rize Belediyesinin kar temizleme ve buzlanmaya karşı aldığı tedbirlerin yetersizliği ve buzlanmaya karşılık tuzlama işlemlerinin yapılmayışı nedeniyle bin bir zorlukla ulaşmak istedikleri bölgelere gitmeye çalışan sürücüler, mucit buluşlara da imza atmaya devam ediyor.

Günde yüzlerce hastanın tedavi görmek amacıyla gittiği şehrin göbeğinde yer alan ve Atatürk Heykeline 25 metre mesafedeki Rize Tıp Merkezi yolu da buzdan nasibini alan ve vatandaşlarla sürücülerin bin bir güçlükle ilerlemelerine rağmen her hangi bir önlem alınmayan yollardan sadece biri.

Aracıyla Rize Tıp Merkezi yanındaki işyerine gitmek isteyen bir vatandaş ise aracının buz nedeniyle yolda kalması ve ilerleyememesi sonucu ilginç bir çözüme imza attı. Aracın lastiklerin altına buzlu yol üzerine karton mukavvalar sererek kartonlar üzerinde aracıyla ilerlemeye çalışan vatandaş, mukavva kartonlar üzerinden ilerleyip yeniden buzlu yola gelince aracından inerek kartonları topladı ve yeniden lastiklerin altına serdi. Bu şekilde birkaç deneme sonrasında vatandaş ancak işyerine ulaşabildi.

Öte yandan yetkililerin bölgede herhangi bir kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapmaması çevre esnafı ile vatandaşlar tarafından tepki gördü.

Kaynak: Olay53
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!