Advert
Advert
Advert

Çaykur Rizespor 1-0 ile geçti; Sivas ile eşleşti

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 6. haftasında Çaykur Rizespor, Trabzon'da oynanan maçta Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup etti.

Çaykur Rizespor 1-0 ile geçti; Sivas ile eşleşti
Çaykur Rizespor 1-0 ile geçti; Sivas ile eşleşti admin

Ziraat Türkiye Kupası D Grubunun 6'ncı ve son hafta maçında Rize Stadının, olumsuz hava ve saha koşulları nedeniyle ertelettiği Mersin İdmanyurdu maçı, Rize'de saha koşullarının elverişli olmaması nedeniyle Trabzon Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'nda oynandı.

Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen ve Bucaspor'un son maçını kazanması nedeniyle karşılaşmanın sonucunun sıralamada değişikliğine etki etmeyeceği Çaykur Rizespor - Mersin İdmanyurdu maçı formalite maçı olurken, karşılaşmayı 14. dakikada Sylvestre'nin kaydettiği tek golle Yeşil-Mavili ekip 1-0 kazandı.

Maçta altyapıdan yetişerek profesyonel olan futbolculardan Muhammed Emin Balcılar 90 dakika top koştururken, geçtiğimiz ay içinde profesyonel olan futbolculardan Ufuk Buncukçu da maçta 90 dakika görev aldı. Bir diğer yeni profesyonel olan altyapı futbolcusu Oğuzhan Malcı ise 83'üncü dakikada Makiadi'nin yerine oyuna girdi.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, genç oyuncuları görme fırsatı bulduklarını belirterek, "Formaliteden bir maç oynadık. Bir kaç tane genç arkadaşımız vardı. Onları görme fırsatı bulduk. Keşke statüde bir kulüp altyapıda bulunan oyuncularını profesyonel yapmadan oynatabilseydi de daha fazla oyuncu oynatabilseydik. Bu akşam Beşiktaş ile Sivas Belediyespor'un maçını bekleyip rakibimizin kim olduğuna göre hareket edeceğiz" dedi.

D Grubunu Bucaspor’un ardından 2. Sırada tamamlayan Çaykur Rizespor, C Grubunun 1.’si Sivas Belediyespor ile çeyrek finale yükselme maçı olan Son 16 Turunda Sivas’ta karşılaşacak. Karşılaşma 31 Ocak Pazar günü saat 18.30'da 4 Eylül Stadında oynanacak.

Çaykur Rizespor: 1 - Mersin İdmanyurdu: 0

Stat: Ahmet Suat Özyazıcı

Hakemler: Mustafa İlker Çoşkun xx, Önder Yılmaz xx, Osman Karakaş xx

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan xx, Muhammed xx, Ertuğrul xx (Robin dk 77 x), Viera xx, Ufuk xx, Sercan Kaya xx, Makiadi xx (Oğuzhan dk 83 ?), Murat Duruer xx, Eren Albayrak xx, Sylvestre xx, Chevalier xx (Koray dk 89 ?)

Yedekler: Mert, Oboabona, Ismael, Orhan

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Mersin İdmanyurdu: Nihat Şahin x (Hasan dk. 70 x), Ahmet Taner x, Mehmet Taş x, Serol x, Rahmi x, Hakan x, Berkan x, Kudbettin x, Mahmut Metin x (Mehmet Ali Kaçar dk. 79 x), Emrah x (Gökhan Akkan dk. 46 x), Sinan Kaloğlu x

Teknik Direktör: Ümit Özat

Gol: Sylvestre (dk. 14) (Ç.Rizespor)

Sarı Kart: Mehmet Taş (Mersin İdmanyurdu)

çaykur çaykur rizespor rizespor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!